Jizvy plné beznaděje přehled
Stefan Ahnhem
Nový temný případ od autora bestsellerové série s Fabianem Riskem. V apartmá luxusního stockholmského hotelu někdo zabil úspěšnou influencerku. Šlo o chladnou popravu, nebo se tu šeredně zvrtly erotické hrátky? Případ dostává na starost Malin Rehnbergová, někdejší Fabianova kolegyně, která právě prochází profesní i rodinnou krizí. Podezření padá na agresivního stalkera, pak však dojde k další vraždě a Malin začne odkrývat souvislosti obou zločinů. Smrtelně nebezpečné souvislosti Ve hře se ocitne mnoho životů – včetně jejího. Kolegyně Fabiana Riska na stopě vrahů, kteří nemají co ztratit Když zákon už není na tvé straně. Když všechno, cos vybudoval, mizí, kousek po kousku, vrstvu po vrstvě, až na holou kůži a hlouběji, až nakonec nezbude nic. Když nic z toho, čím jsi býval, už není, a už se na to ani nerozpomeneš. Je z tebe zvíře. Nejsi nic. Právě tehdy jsi úplně nejnebezpečnější.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , TémbrOriginální název:
En helt annan historia, 2022
Interpreti: Dana Černá , Jan Šťastný
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jizvy plné beznaděje. Přihlašte se a napište ho.
Tak trochu mně hlavní hrdinka něčím vadila, neumím přesně vyjádřit čím. Každopádně série s Fabianem byla o mnoho lepší.
Po fantastické sérii s Fabianem Riskem je tento spin-off těžká nuda.
Bohužel, těšil jsem se velmi, o to větší je to zklamání.
Napění nulové, vyšetřovací práce mizerná a k tomu děsně otravná, protivná a s nikým se nesnesitelná Malin, která drtivou většinu času, řeší své rádoby rodinné problémy.
Doufejme, že toto byl od Ahnhema jen úlet hluboko pod svoji nastavenou laťku a v dalších knihách se k ní znovu pokusí přiblížit.
Žebříček nejprodávanějších knih (15. týden)
17.04.2024
Kolegyně Fabiana Riska na stopě vrahů, kteří nemají co ztratit
05.04.2024
Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)
31.03.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Jizvy plné beznaděje v seznamech
v Mé knihovně | 146x |
2017 | Oběť bez tváře |
2018 | Devátý hrob |
2019 | Osmnáct pod nulou |
2019 | Motiv X |
2020 | X způsobů smrti |
První kniha roku 2025 a já musím říci, že jsem neměla úplně šťastnou ruku. Když porovnám sérii s Fabianem, je tady úplně propastný rozdíl v kvalitě. Už od začátku jsem si k Malin nedokázala najít cestu. Strašně nemám ráda postavy, které si myslí, že se kolem nich točí svět a každý si z nich sedne na zadek. Malin je navíc na můj vkus neuvěřitelný chaotik a i když se jí plno věcí povedlo, na mě to působí tak, že k tomu přišla jak slepá k houslím. Navíc ta její soukromá linka mi do celého příběhu celkově neseděla.
Moc mě to mrzí, protože knihy s Riskem jsou úžasné, ale tady to bylo velmi průměrné čtení a být to série, do dalšího dílu bych se nepustila. Takže jak v děkování autor zmínil, že je rád, že část s Malin v Posledním hřebíku vyškrtal, já si myslím, že to tak šťastná volba nebyla. Za mě by bohatě stačilo, kdyby byla Malin součástí předchozích knih a nedostala tolik prostoru. Jsem zvědavá, jak se autor popasoval se svým psychothrillerem, do kterého se co nevidět pustím :-)