Vraní oko přehled

Vraní oko
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512451/bmid_vrani-oko-kNa-512451.jpeg 4 1373 1373

Josef Bergman série

< 8. díl

Vyšetřování zavede kriminalistu Josefa Bergmana do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde lišky dávají dobrou noc. V okolních mokřadech vzniká nová ptačí rezervace, kterou tam ovšem místní nechtějí. Lidé tak mají spoustu důvodů vzájemně se nenávidět. Bergman musí přijít na to, jak vražda podivínského ornitologa souvisí s nedávnou smrtí pražské profesorky. Pravdu znají snad jen ptáci, kteří nerušeně poletují nad hlavami obětí i podezřelých.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vraní oko. Přihlašte se a napište ho.

Burák
09.12.2024 3.5 z 5

Detektivní příběh s příjemnou atmosférou a pomalu plynoucím dějem.
Je to takové pohodové čtení, nic náročného. Pokud máte knihy M. Klevisové rádi, budete spokojeni, pokud ještě zkušenost s autorkou nemáte a jste spíš fanoušky drsných kriminálek v severském stylu, je možné, že to ani nedočtete, protože tohle opravdu není kniha, která by vám drásala nervy.
Četlo se se mi to dobře, zápletku jsem odhadla jen z části, takže za mě spokojenost. Těším se na další díl. :)

maryska09
08.12.2024 5 z 5

Skvěle napsaná detektivka, tentokrát mě bavila od začátku do konce. Autorku vřele doporučuji

Lu_Si
01.12.2024 3 z 5

(SPOILER) Tentokrát mě kniha moc nebavila, a to přesto, že zde najdeme stejné prvky jako v dalších čtyřech knihách autorky, které jsem četla se zaujetím - útěk z města na vesnici, partner v dluzích, noblesní starší dáma na úrovni, dějová linka minulosti, emigarace do zahraničí ... a další. Možná mi tu tentokrát chyběl motiv 2 konkurujících si žen, což bývá celkem zábavné :). Zkrátka v minulých dílech bylo asi větší zaměření na vztahy, což mě na Klevisové baví. Na druhou stranu rozuzlení bylo za mě dosud nejlepší - s vrahem jsme se v průběhu knihy potkávali a ten důvod byl jak racionální, tak emotivní, kdy se někdo dotkl jeho slabého místa. To cením a se závěrem jsem byla spokojená.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2023)

01.09.2023

10 nejčtenějších knih (srpen)

15.08.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Jaký paradox, že život se dá s jistotou označit za šťastný teprve až v okamžiku, kdy už skončil.

Marta v duchu slyšela její slova: Ať se obklopíš čímkoli, Martičko, jedinou jistotu budeš stejně vždycky mít sama v sobě.

Kniha Vraní oko v seznamech

v Přečtených1 875x