Vraní oko

Vraní oko
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512451/bmid_vrani-oko-kNa-512451.jpeg 5 1344 1344

Josef Bergman série

< 8. díl

Vyšetřování zavede kriminalistu Josefa Bergmana do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde lišky dávají dobrou noc. V okolních mokřadech vzniká nová ptačí rezervace, kterou tam ovšem místní nechtějí. Lidé tak mají spoustu důvodů vzájemně se nenávidět. Bergman musí přijít na to, jak vražda podivínského ornitologa souvisí s nedávnou smrtí pražské profesorky. Pravdu znají snad jen ptáci, kteří nerušeně poletují nad hlavami obětí i podezřelých.... celý text

ujira
včera 3 z 5

Dobrá česká krimi, spíše psychologický román s detektivní zápletkou a ekologickou stopou.

Formicka93
12.11.2024 5 z 5

Opět velká spokojenost.

Arella
04.11.2024 5 z 5

Tohle byla taková detektivní jednohubka. A pěkná. Svižná, z krásné jižní Moravy, chytrá, dobře napsaná, fajn. 90%za mě. Děkuji.

Janadvorackova
29.10.2024 4 z 5

Úplně jsem tam viděla sebe. Já v maringotce, nebo nějaké tiny chatičce. V každém okně šmírovací koutek, osada jako na dlani. Všechno vím. A když se někde něco šustne, jdu to prozkoumat. No, to určitě :).
Jenom tady byl drobný problém. Nevíte, na koho narazíte a co se může stát. Raději zůstaňte zalezlí...

veronika9761
20.10.2024 4 z 5

Klasicky super cteni.

Knihomura
06.10.2024 5 z 5

Za mne spokojenost a už bych uvítala další díl. ;-)

FoxFox
01.10.2024 5 z 5

Zatím poslední díl série, ale doufám že další vyjde co nejdříve. Tentokrát se děj odehrává na Jižní Moravě, jsou zmíněny Valtice, Břeclav, Mušov... Místa mému srdci blízká, takže Vranímu oku dávám velké plus. Zápletka je dobře vymyšlená, autorka nás svádí všemi možnými směry a na závěr je vše dobře a rozumně vysvětlené. Výborná detektivní série z českého prostředí.

Luigi1
24.09.2024 5 z 5

Moc se mi opět tato detektivka líbila

uxor
23.09.2024 5 z 5

Než jsem se pustila do Vraního oka, přečetla jsem si znovu všechny Bergmanovky, protože sérií detektivek mám rozečteno už až moc a ten průtokový ohřívač příval nezvládá.
Škoda, že nemohu ty hvězdy sečíst, rozhodně by si je paní Klevisová všechny zasloužila. Díky.

miša63
18.09.2024 5 z 5

Bezva detektivka, dobře se čte

Jíťa307
14.09.2024

Další perlička v českých detektivkách. Je zpracován zajímavý příběh, ve kterém nebýt vraního oka, vše dopadlo úplně jinak. Autorka velmi poutavě detailně popisuje prostředí slepého ramene Dyje, mokřady. Při poslechu se mi líbilo, jak byl děj prokládán zvuky ptáků.

olca1983
10.09.2024 5 z 5

Opět 5*! Nejde jinak! Jsem ráda, že jsem se v začátcích nenechala odradit a s každým dalším dílem přicházela autorce čím dál tím víc na chuť. Umí bravurně popsat prostředí - teď jsem si pár dnů připadala, že trávím léto v chatě u řeky, včetně těch komářích štípanců - a také umí čtenáře perfektně mást. Podezřelých jsem měla v průběhu několik, celou dobu si mě mistrně vodila.

A mě napadá jen jediné: Není to naše poslední setkání s Bergmanem, že ne?

Netopyr07
09.09.2024 5 z 5

Tyjó, dobrá detektivka! A na Čtenářskou výzvu, jinak bych po ní možná nesáhla, což by byla škoda. Jen mě tak napadá - asi to nebylo pro dotažení příběhu podstatné, ale... bacha, asi spoiler! ;-) Když někdo o někom ví, že něco provedl a nepřizná to policii, tak to není trestný čin??? A když někdo něco odcizí, tak i když to vrátí (pod nátlakem), tak to také není trestný čin??? Jsem šťoural, jasně...

Alilka
01.09.2024 5 z 5

Jako všechny předešlé, které jsem zatím od autorky četla, perfektní detektivka. Klevisova mě opět nezklamala.

sweeney
28.08.2024 5 z 5

Další, poslední, případ detektiva Josefa Bergmana, který byl stejně tak skvělý, jako díly předchozí. Ani jsem nic jiného nečekala :) Poslední roky přicházím českým autorům čím dál víc na chuť a paní Klevisová patří mezi mé top autory.
Případy jsou čtivé, mají spád, překvapivý konec, co víc si přát :)
Budu se těšit na další autorčiny počiny :))

Radka1911
25.08.2024 5 z 5

Klasická detektivka od Michaely Klevisové. Tento díl byl poněkud více popisný než předešlé, závěr překvapivý. Počet stran hlavně ve středu knihy bych poněkud snížila, ale myslím že je to hlavně můj problém. Každopádně doporučuji ke čtení.

kika 13
23.08.2024 5 z 5

Super čteni jako vždycky od paní Klevisové.

p.stranska
22.08.2024 4 z 5

Audiokniha. Další průměrná detektivka. Celou dobu tak pěkně plyne příběh, jehož rozuzlení se dozvíte na několika posledních stranách knihy. I přednes paní Jany Strykové je průměrný.

loolee
20.08.2024 4 z 5

Touto knihou jsem dokončila všechna detektivní díla autorky. Mám ji tedy přečtenou doslova i přeneseně a přesto jsem pachatele neuhodla....tedy vlastně jsem ho ani nehádala. Opakovaně už mi ale některé zvraty přijdou trošku přitažené za vlasy, ať už negativní (tragické/špatné řešení) a nebo pozitivní (šťastná náhoda či pozitivní záměr konání některé z postav). Přesto je to pořád nadprůměrné dílo, čtení mě bavilo. A doufám, že se komisaře Bergmana ještě dočkáme.

HH77
15.08.2024 5 z 5

Ma první kniha autorky, takže nemohu posoudit, zda lepší či horší než ostatní. Každopádně jsem spokojená a určitě si přečtu další. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a jako vždy se ukázalo, že detektiv by ze mne nebyl. Pachatele ani motiv jsem neodhadla.