Jsi mrtvej, tak nebreč přehled
Josef Klíma
Příběh plný napětí a nečekaných zvratů se odehrává v prostředí předrevolučních podvodníčků a kšeftařů, z nichž někteří dnes kormidlují českou ekonomiku podobnou ementálu. Drama dvou grázlů a jedné křehké dívky, která neztratila ideály, zavede čtenáře do konce 80. let. Tehdy sice jedna životní etapa mladých lidí pomalu končila, současně už vak klíčila nová doba. Detektivní román známého televizního reportéra a spisovatele Josefa Klímy Jsi mrtvej, tak nebreč! Rozebírá základní konflikt, ve kterém postavy žijí a který nevymetly ani cinkající klíče brutální, žravý materialismus proti lehce mimotnímu, tápavému idealismu. Kniha je originálně zabalena do seskládané původní mapy. Kniha je zařazena v kategoriích ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jsi mrtvej, tak nebreč. Přihlašte se a napište ho.
Hezký příběh, který se místy skvěle čte a místy nudí nezáživnými pasážemi o duchovnu. Kratičké, jednoduché, vzpomínka na tehdejší veksláckou dobu.
Jako kdyby si kniha nesla ten šmrncovní ráz jako zpočátku po celou dobu, tak je to pecka jak vyšije. Takhle se to po objevení mrtvoly nějak zaseklo, namísto děje se omílaly myšlenky hlavních postav, a to ještě tak nějak psychedelické. To, že se vše odehrávalo v pár dnech, to bylo příjemné, aspoň vše bylo jaksi čerstvé, ale já se prostře ne a ne začíst. Na závěr jsem čekal, s čím se autor vytasí, jak knihu zakončí, ale nestalo se nic, tak kam to směřovalo, tam to došlo. No nevím, jsem z knihy nějaký rozladěný, musel jsem se nutit, abych ji vůbec dočetl.
Kniha Jsi mrtvej, tak nebreč v seznamech
80. léta 20. století české detektivky a krimi
2020 | Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou |
2020 | Šarlatán |
2023 | Sedm schodů k moci |
1990 | Brutalita |
2010 | Pravda o Kajínkovi |
Klasika Česká krimi začátek dobrý pak trochu stagnace konec dobrý.