Jsi můj osud přehled

Jsi můj osud
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25843/bmid_jsi-muj-osud-4zB-25843.jpg 3 25 25

Magdina rodina je nefunkční a prostá láskyplných projevů. Dívka právě prožívá velké citové zklamání - její přítel s ní chodil jen kvůli sexu a brzy ji vyměnil za jinou, neokoukanou. Magda po rozchodu marně hledá nového partnera, a teprve po čase zjišťuje, že dokud nezačne milovat sama sebe, nemá šanci objevit skutečnou lásku.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jsi můj osud. Přihlašte se a napište ho.

Maki229
13.07.2024 5 z 5

Cíleně jsem sáhla po prvotině mojí oblíbené autorky. Některé anotace pěly chválu a já s nimi souhlasím. Jako první kniha dost dobrý. Úplně jsem se vrátila do doby, kdy jsem já chodila na gympl - druhá polovina 80.let. Magda je mi vysloveně sympatická, fandila jsem jí. Rozdíl mezi námi byla jen ta její šílená žárlivost, ale každý jsme nějaký...Krásné letní holčičí čtení.

Aghatte
05.11.2023 2 z 5

Proč je v anotaci psáno, že Magdina rodina je nefunkční a bez citu?
Byla naopak jako vystřižena z příručky o rodině, všichni tak trapně kladní a chápaví.
Vrátila jsem se o 30 let zpět. Dokonalý posun v čase.
V pubertě za totáče podobné “dívčí románky četla každá holka. Jazyk a prostředí odpovídá době vzniku, čerstvého postkomunismu, podniky, večírky, organizovaný Silvestr, zlepšováky, Olcity a Felicie, uhlí na dvorku a bublanina ve spíži, blůzky a kostýmky, postsoudruzi na postech ředitelů a do toho dívky prahnoucí po skutečné a jediné lásce a milování. Učení, maturita a nechtěná těhotenství.
Jako pohled do minulosti docela zábavné, ale rozhodně ne nadčasové, dnešní mládež asi neosloví. Není tam ani jeden upír :-))

Ann98
19.03.2019 5 z 5

Když opominu styl a jazyk, kterým je kniha napsaná, tak v některých věcech jsem se v hlavní hrdince přímo viděla. Podobné předmaturitní starosti a lásky ve čtvrtém ročníku střední školy snad zažila každá z nás. Když přimhouřím obě oči (přece jen je kniha autorčinou prvotinou), dá se kniha považovat za celkem dobrý start (obzvlášť když vím, že se autorka vypsala a dnes píše celkem povedené knihy s detektivní zápletkou).

Kniha Jsi můj osud v seznamech