Kalmann přehled
Joachim B. Schmidt
Mrazivá a temná islandská krimi. Kalmann, 34 rokov. Samozvaný raufarhöfnský šerif. Deň čo deň brázdi zasnežené pláne Melrakkaslétty, loví polárne líšky a vyrába hákarl. V jeden chladný deň objaví pri potulkách v snehu čerstvú kaluž krvi. Stala sa vražda? Kalmann je odhodlaný za každú cenu pomôcť s vyšetrovaním v kovbojskom klobúku, so šerifskou hviezdou a starou mauserkou. Aj keď sa mu smejú, že má o koliesko menej, veľmi dobre vie, ako sa vyrovnať s ponižovaním. A hlavne: musí vyriešiť tento prípad. Nie je dôvod na obavy.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , 582Originální název:
Kalmann, 2020
Interpreti: Tomáš Turek
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kalmann. Přihlašte se a napište ho.
Příběh s "forrestgump" nádechem vás zahřeje u srdce. Vesnické pako s čistou duší, které se připomotá k nečemu, kde nemělo být. Lehce úsměvné a zároveň empatické detektivní vypravování v drsné krajině.
Milé, ale vlastně trochu nudné. Kalmanna jsem četla snad přes týden a vlastně jsem se ke čtečce musela trochu nutit.
Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)
16.04.2023
Kniha Kalmann v seznamech
Myslím, že kniha se bude nejvíc líbit těm, kdo neznají islandskou literaturu a kinematografii, v nich se to totiž podobnými svéráznými postavičkami jako Kalmann a zapadlými kraji jako Raufarhöfn jen hemží.