Kámen slz přehled

Kámen slz
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432227/bmid_kamen-slz-koQ-432227.jpg 5 151 151

Meč pravdy série

Richardovi Cypherovi, který porazil zlého mága Darkena Rahla, není dopřáno odpočinku. Ovládá magii, ale pouze sestry světla jej dokážou naučit poznat vlastní talent, aby mohl bojovat proti temným silám. Putuje za sestrami do starobylého Paláce proroků ve vzdálené zemi Starého světa, aby rozvinul svoji sílu a odhalil temné tajemství vlastního původu. Kahlan, poslední matka zpovědnice, vede vojska Středozemí do bitvy na život a na smrt proti Rahlově armádě démonů. Mágova msta vyprovokovala krvavou válku. Kahlan nedokáže zastavit vraždění. Poslední naději skýtá Aydindril, sídlo čarodějů. Právě do něho musí dorazit Zedd, který je posledním ze skutečných mágů, aby vyvolal mocné síly k záchraně všech zemí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Classic

Stone of Tears, 1995

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kámen slz. Přihlašte se a napište ho.

Scheron
předevčírem 4 z 5

rereading ( >1x ): Ale jo, druhý díl je o dost lepší, než ten první. V Kameni slz jsme hned vrženi do děje, jsme právě tam, kde skončilo První čarodějovo pravidlo, a sledujeme zcela logické zkomplikování zápletky. Také jsem dostala vysvětlení několika věcí, na které jsem si u prvního dílu stěžovala. Sestry světla a temnoty mě dost bavily (sestra Verna výborná a sestry temnoty vnášely vskutku mrazivou atmosféru), stejně jako tajemný prorok Nathan a navrátivší se Darken Rahl. Platí, že autor umí udělat záporáky tak nepříjemné, že vám bude vstávat husí kůže. Skvělí a hodně emotivní byli i Zedd s Adie (a Grač!). A musím říct, že i když byli Richard s Kahlan znovu oddělení, jejich cesty byly srovnatelně napínavé a po překonání zdlouhavějšího začátku čtenář jenom hltá stránky a trne, jak si hrdinové s tak velkou nepřízní osudu dokážou poradit. Co se týče záporů, moc jsem nepochopila zase absolutně nesmyslný konflikt Richard x Kahlan, jsou neskutečně trapní s tím, jak mezi sebou navzájem neumí řešit vztahové problémy. Opět jsme se také nevyhnuli zbytečně sadistickým částem a pomalu začínáme nahlížet pod pokličku, kde se zřejmě skrývá autorova, minimálně nechuť, k ženám. A vím, že to byl ještě slabý odvar. Ale i tak pořád platí, že pro mne je série podivně návyková a hned jdu na další díl.

caldap
25.12.2021 5 z 5

Hodně dobře psaný příběh.

Kanyyyyy
07.11.2020 5 z 5