Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána přehled
Dominik Landsman
Toto je příběh ze Sedmimoří… … vlastně teda jako druhý příběh ze Sedmimoří. A jako takový má určitá pravidla: Všeho víc! Víc výbuchů, víc přestřelek, víc dostaveníček holek s klukama… ale to by asi nebyl ten příběh ze Sedmimoří, ne? Tak alespoň moře šermířských soubojů, oceán démonů všech tvarů a velikostí a záplava potvor a potvůrek. A víc Adorabla a víc piráta Pařáta a víc ztracených příbuzných! Čeněk se totiž vrací do Sedmimoří, kde opět hrozí probuzení vládce všech démonů, a vezme s sebou i tatínka. Ten mu ovšem nebude kazit zábavu dlouho, protože ho brzy i s lodí unesou rytíři Zlaté korouhvičky. Je to ale nevyzpytatelné místo, že? Záchranná výprava začíná, takže vítejte na palubě a nemněte se těmi háky v oku, ano?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána. Přihlašte se a napište ho.
V knize pro děti bych si asi představovala méně komplikovaný děj a narážek pro dospělé. Ale na druhou stranu musím říct, že výraz "hemalák Saša" mne opravdu velmi pobavil, ten se autorovi povedl - ovšem děti z toho vtipu nic mít nebudou :-D
Pripájam sa ku tým, ktorým sa páčil druhý diel minimálne rovnako ako prvý. Aj keď niektoré vsuvky autora neboli určené primárne deťom a boli skôr takým žmurknutím na rodičov, práve tie si ma získali. Veď rodičia majú tiež právo sa pri audioknihe baviť. Bavili ma najmä vysvetlivky vzťahov "maminky a tatínka" a občasné spanie na gauči:-) Ako už naznačuje popis knihy, máme tu viac postáv, viac bitiek a viac hlášok, ale aj viac zábavy. Ak by bol tretí diel, ideme do toho.
Kniha roku 2020 je vyhlášena!
15.10.2020
Knižní novinky (48. týden)
24.11.2019
Ocenění knihy (1)
2020 -
Kniha roku - Čtení tě mění
(Dětská kniha)
Kniha Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána v seznamech
pohádky pro děti piráti námořníci
I druhý díl je neskutečně vitpný a zábavný zároveň pro děti i dospělé:-) Každý si tam najde to své a mnoho toho je navíc i společného. Kniha plná fantazie, nesmyslů, navíc výborně namluvená. Možná ta audio verze přidává ještě jednu hvězdičku v hodnocení:-)