Kawa 9 přehled
Karel Cubeca (p)
Emotivní a humorný příběh o tom, jak byl malý křovák Kawa 9 prodán za rezavý budík obchodníkům s lidmi a dostal se tak z pralesa až do USA. Tam si ho ve slevě zakoupila bezdětná rodina. Dospěl, stal se agentem CIA a v padesátých letech 20. století ho vyslali do Prahy a Moskvy. Ovlivnil při tom nejen řadu osobností, ale i dějiny České republika, Evropy a celého světa.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kawa 9. Přihlašte se a napište ho.
Tak to je moje teprve druhá kniha, kterou jsem, jako notorický dočítač, prostě nedala. Utla jsem to konečně na straně 132 . Nepovedená napodobenina Jonase Jonassona. Až do strany 60 jsem nechápala v komentářích to přirovnávání ke Kameňáku - ale pak se ty vtipy začaly valit :-(
Kniha je skvělá protože si dělá legraci ze studené války a ze špiónů a jejich práce. Kawa je protikladem Jamese Bonda. Svými akcemi sype písek do soukolí vojenské mašinérie v USA a hlavně v Rusku. Celá kniha mi trochu připomínala film "Konec agenta W4C" který je plný spousty nedorozumění a trapných špionážních akcí a vlastně o ničem, které všichni chtějí, aniž tomu rozumějí. Nemá cenu rozebírat scény se zahrabanými pytlíčky a ruskými obrněnými vlaky, ale mě přišly poměrně reálné.
Pokud tato kniha někomu připomíná film "Kameňák" (který opravdu nemám rád), tak velký rozdíl vidím v lepší propracovanosti a provázanosti děje. Možná, že neznám všechny staré vtipy, ale možná znám spoustu jiných, které zase neznají jiní lidé. A necítím se proto nijak trapně, protože dobrý vtip musí vyznít ve správném kontextu a době, pak je dobrý.
Kniha Kawa 9 v seznamech
satira humor komunismus Křováci špioni
2015 | Kdo jsme |
2015 | Kawa 9 |
2009 | A Bůh mlčel |
2010 | Ve spárech osudu |
2019 | Vyměřený čas |
Tak tohle ne. Fekální a stupidní humor, prokládaný starými otřepanými vtipy, kompilát-recyklát komedií nejnižší úrovně. Chtěla jsem tomu dát šanci aspoň 100 stran, ale nedalo se to. Uživatel RobRoy mi mluví z duše.