Každý žák má duši přehled
Maeve Binchy
Učitelská romance Psychologický román, jehož jednotlivé epizody jsou spojeny postavou učitelky v kurzu italštiny pro dospělé. Hrdinka se vrátila do Dublinu po dlouholetém pobytu v Itálii, kam kdysi odešla za životní láskou. Nechá se přemluvit a přijme místo učitelky v kurzu, kam docházejí většinou prostí lidé, kteří se z nějakého důvodu chtějí naučit italsky. Někdo doufá v lepší místo, někdo chce ukrátit čas, někdo se chce do Itálie jen podívat. Učitelka si všechny své žáky získá, postupně poznává jejich život, radosti i trápení, slabosti i dobré vlastnosti. Dovede jim dát naději do budoucnosti a pomáhá jim najít smysl života.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1998 , Eroika , Knižní klubOriginální název:
Evening Class, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Každý žák má duši. Přihlašte se a napište ho.
Byla to má první kniha od Binchy a učaroval mi její styl vyprávění. Osudy všedních lidí, každý jedinečný. Milé, poutavé čtení.
Kniha Každý žák má duši v seznamech
2001 | Tajemné jezero |
2007 | Dům na Tara Road |
2011 | Srdce a duše |
2011 | Šarlatové pírko |
2001 | Nezapomenutelné léto |
První setkání s autorkou a velmi milé překvapení: jako u správné Irky, Dubliňanky a navrch spisovatelky, jsem čekala drsná a nepříjemná témata, ošklivé pozadí a trudný příběh, namísto toho se mi dostalo velmi čtivého milého příběhu s odkazem na Itálii, v němž moderní Dublin vyhlíží čistě a příjemně, dá se v něm žít i najít smysl života. Takové poklidné dlouhé ženské čtení obohacené rozmanitým školním prostředím. Italsky se moc nenaučíte, zato předvídatelné romantiky bude hodně. 70%