Každý žák má duši přehled

Každý žák má duši
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20981/kazdy-zak-ma-dusi-20981.jpg 4 35 35

Učitelská romance Psychologický román, jehož jednotlivé epizody jsou spojeny postavou učitelky v kurzu italštiny pro dospělé. Hrdinka se vrátila do Dublinu po dlouholetém pobytu v Itálii, kam kdysi odešla za životní láskou. Nechá se přemluvit a přijme místo učitelky v kurzu, kam docházejí většinou prostí lidé, kteří se z nějakého důvodu chtějí naučit italsky. Někdo doufá v lepší místo, někdo chce ukrátit čas, někdo se chce do Itálie jen podívat. Učitelka si všechny své žáky získá, postupně poznává jejich život, radosti i trápení, slabosti i dobré vlastnosti. Dovede jim dát naději do budoucnosti a pomáhá jim najít smysl života.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Eroika , Knižní klub

Evening Class, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Každý žák má duši. Přihlašte se a napište ho.

soukroma
23.02.2020 4 z 5

První setkání s autorkou a velmi milé překvapení: jako u správné Irky, Dubliňanky a navrch spisovatelky, jsem čekala drsná a nepříjemná témata, ošklivé pozadí a trudný příběh, namísto toho se mi dostalo velmi čtivého milého příběhu s odkazem na Itálii, v němž moderní Dublin vyhlíží čistě a příjemně, dá se v něm žít i najít smysl života. Takové poklidné dlouhé ženské čtení obohacené rozmanitým školním prostředím. Italsky se moc nenaučíte, zato předvídatelné romantiky bude hodně. 70%

pedroK
11.07.2018 5 z 5

Byla to má první kniha od Binchy a učaroval mi její styl vyprávění. Osudy všedních lidí, každý jedinečný. Milé, poutavé čtení.

marion111
13.05.2017 5 z 5

Milá kniha, takové pohlazení po duši. ♥

Kniha Každý žák má duši v seznamech