H... jako hrozba přehled
Sue Grafton
![H... jako hrozba H... jako hrozba](https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/6569/h-jako-hrozba-6569.jpg?v=1234123156)
Kinsey Millhoneová série
Další detektivní příběh Kinsey Millhoneové, složitý a riskantní - už proto, že tentokrát je zavražděn její přítel a policie dává od případu ruce pryč, což se Kinsey vůbec nelíbí. Sue Graftonová dokonale ovládá své řemeslo. Je vynalézavá, pokud jde o zápletky, svěží i vtipná v dialozích, brilantní v charakteristikách. Čtenářům sdělí právě jen tolik, aby s napětím dokázali s hlavní hrdinkou sledovat stopu, a nechá-li svou Kinsey, aby se občas po vzoru Phila Marlowa zamyslela nad stavem světa, utne ji dřív, než se tyto mírně depresivní úvahy, tak pěkně charakterizující stav její duše, promění v únavné mudrování. Sue Graftonová dokáže vymyslet napínavý příběh a umí ho vyprávět. V čase, kdy na půdě detektivky i thrilleru přibývá autorů přesvědčených, že k úspěchu u čtenářů je třeba, aby krev stříkala z každé stránky a naturalisticky popisované sexuální vylomeniny kořenily málem každý odstavec, je něco takového hodno poklony... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , BB artOriginální název:
H is for Homicide, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize H... jako hrozba. Přihlašte se a napište ho.
![leonessa leonessa](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha celkem pěkná, některé popisné pasáže moc nesouvisely s dějem a odváděly pozornost. Kniha mě zaujala názvem, tak jsem ji zkusila. Jestli přečtu další nevím, ale tahle se mi letos hodí do výzvy. Mám vydání z roku 1998 a poslední odstavec je na straně číslované 211.
Kniha H... jako hrozba v seznamech
v Mé knihovně | 76x |
2001 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2010 | ![]() |
1991 | ![]() |
Tahle kniha mě trochu štvala, nakonec to ale dostalo spád.