Q... jako Queen přehled
Sue Grafton
Kinsey Millhoneová série
Román je inspirovaný nevyřešenou vraždou, ke které došlo roku 1969. Dva policisté, kteří vraždu tehdy vyšetřovali, se rozhodnou po 18 letech případ ještě jednou otevřít. Věří, že pokud se oběť podaří identifikovat, najít konečné řešení už nebude problém.
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2003 , BB artOriginální název:
Q is for Quarry, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Q... jako Queen. Přihlašte se a napište ho.
![EvikU. EvikU.](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/177264/m_eviku.png?v=1734958588)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knihu jsem si vybrala do výzvy #proctemeabecedu písmeno Q. No že začátku to byla opravdu výzva. Nijak zvlášť mě kniha nechytla. Moc jsem ani nechápala, že mohou detektivové v důchodu naplno vyšetřovat a mít přístup ke všem informacím.
Šerif jim dovolil otevřít starý případ jedné zavražděné mladé holky, které mohlo být 16 až 19 let. Nikdy se nezjistila její totožnost ani kdo jí to udělal. Vražda stará 18 let, vypadá to, že všechny stopy už jsou dávno zasypané.
Dva starší kolegové a přátelé se rozhodnou tomu přijít na kloub a přibýrají do party o dvacet let mladší právničku jako soukromé očko. Na první pohled nesourodá trojice začíná skládat střípek případu k dalšímu střipku.
Od půlky už se mi kniha hodně líbila. Hlavní hrdinka Kinsey s Dolanem a Staceym jsou chytří parťáci, kteří přes své zdravotní problémy se do případu zakousnou a vyřeší ho. Nejvíc vypátrala sama.
Překvapilo mě, že otisky prstů a DNA je možné vyšťourat i po takové době pokud je doličný předmět někde přikrytý. Vlastně by bylo skvělý, kdyby byly finanční prostředky a otevíralo se více nevyřešených případů. Kniha byla sepsána podle skutečné události.
Kniha Q... jako Queen v seznamech
v Mé knihovně | 73x |
2001 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2010 | ![]() |
1991 | ![]() |
Zajímavá kniha od mé oblíbené autorky. Jen mě dost mrzelo, že ze skutečné oběti, jejíž totožnost není dosud známá, udělala autorka výrazně promiskuitní mladistvou delikventku. Čekala bych trochu více úcty k zavražděné...