Sonáta pro Azazela přehled

Sonáta pro Azazela
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165768/bmid_sonata-pro-azazela-Hq6-165768.jpg 4 203 203

Kladivo na čaroděje série

Na tajném místě se chystá dražba. Ale dřív, než stihne dražený předmět změnit majitele, zhasnou v budově všechna světla. Obchodníci záhy zjistí, že jsou uvěznění v betonovém bludišti. V silném mrazu, bez elektřiny. Ve vzduchu visí dusivý zápach síry, za každým druhým rohem číhá smrtelné nebezpečí a v uších všech přítomných šumí podivná hudba, která je přivádí k šílenství. Jediný, kdo zatím neztrácí duchapřítomnost, je Felix Jonáš. Ale bude schopen vyřešit tuhle záhadu dříve, než sám ztratí zdravý rozum? Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…... celý text

Romány Literatura slovenská Fantasy
Vydáno: , Epocha (ČR)

Sonáta pre Azazela, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sonáta pro Azazela. Přihlašte se a napište ho.

Maud22
13.10.2024 5 z 5

Další díl série Kladivo na čaroděje se odehrává na Slovensku. Felix s Klaudií pracují pro tajemného pána Alice, neboť se nechali najmout týpkem, který si nechává říkat Oz, aby se v nitranském archeologickém ústavu zúčastnili dražby několika chybějících stránek Voinychova rukopisu. Zájemců je více, nechybějí ani zástupci Vatikánu. Začnou se dít věci, protože v tom má prsty i jeden z knížat pekel. Ačkoliv se většina příběhu odehrává v režii Felixe a Klaudie, není zapomenuto ani na dva zbývající ze čtveřice. Sbližování Vincence a Waltra je sice pouhým intermezzem, ale stojí za to. Opět jsem se výborně bavila.

T800
22.07.2024 4 z 5

Dušan Fabian se ze světel Kladiva zžil a vytvořil poutavý příběh. Knihu jsem přečetl docela rychle, protože jsem v ní nenašel nudné pasáže. Jen bych měl trochu připomínku k obsahu. Avšak nechci psát co mi vadilo, byl by to spoiler.

Covenant
10.06.2024 4 z 5

Minule jsem si stěžoval, že tam nemám zombíky, že jde o pseudodetektivku, že je tam málo humoru a že Walter s Vincencem tam skoro ani nejsou. Tak teď jsem taky neměl zombíky, zase jde o detektivku, humoru taky nebylo moc a V+W, tam měli jen malinkou epizodku mimo děj. Jenomže zombíci mi tentokrát nechyběli. Detektivka to byla, ale poctivá ze staré školy. Humoru bylo pomálu, ale nenásilně podávaný a ti dva ... no, ti mi chyběli. Snad už se příště zapojí do hry, když další díl píše JP. Nicméně D. Fabian umí. Kniha mě bavila a přečtená byla hned. PS: postava Rasťa sa mi velmi páčila. Ale i ostatní. Třeba Oz, jako Poirot. Škoda, že ho tam v tomhle stavu, nebylo víc. / ,,Kolik prstů vidíte?" strčil mu Felix před oči levou ruku. ,,Jeden," zamračil se Oz. ,,Prostředník. Ale neuráží mě to. Jen to leccos naznačuje o vašem infantilním smyslu pro humor. Pane." ,,Je v pořádku," usmál se Felix a podal Ozovi ruku.

Kniha Sonáta pro Azazela v seznamech

Dušan Fabian
slovenská, 1975
2013  83%Sonáta pro Azazela
2010  84%Živého mě nedostanou!
2006  75%Invocatio Elementalium
2008  71%Pestis Draconum