Klec duší přehled
Adrian Tchaikovsky (p)
Sci-fi dystopie z daleké budoucnosti Země. Slunce pomalu vyhasíná a planeta Země už dávno není modrá. Existuje jediné město a v něm přežívá poslední lidská komunita. Za hranicemi města leží buď toxická masa oceánu, nebo divoká temná džungle obývaná příšerami a mutanty. Lidé žijí s vědomím neodvratně se blížícího konce. Ve stínu Zbraně. V touze po nesmrtelnosti provádějí genetické transformace nebo se pokoušejí uchovat zapomenuté umění číst a psát a zanechat zprávu o věku lidí. Nepohodlné a rebely posílají na Ostrov – trestaneckou kolonii v džungli. V jednom transportu je i Stefan Advani, rebel, psanec a hráč šachu, jeden z těch, kteří se snaží rozbít mříže klece duší. Toto je příběh o něm a konci civilizace. Přicházejí noví dědicové Země.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2020 , Planeta9Originální název:
Cage of Souls, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klec duší. Přihlašte se a napište ho.
Děj Klece duší zpočátku působí docela přímočaře a jednoduše, ale postupně se rozroste do nečekaného a zajímavého rozsahu. Celé to prostředí včetně postav mě hezky vtáhlo do sebe i přes to, že mnoho témat je nedotažených a vyvolává více otázek než odpovědí. Celkově velmi čtivé, za mě zatím nejlepší kniha od Tchaikovského. Určitě časem zkusím něco dalšího, třeba Děti času.
Klec duší mě chvilkama mě nudila a naopak chvilkama bavila. Dobrodružství Stefana Advaniho, které začíná na cestě do vězení, které se přezdívá klec duší. Posléze je několik dějových skoků, kdy knížka vypraví o Stefanově minulosti a jak se na ostrov dostal (škoda, že tato část není víc rozepsaná například výprava do podzemí města měla velký potencionál). Knížka končí zas návratem do reality a finálem, které nechci vyzradit. Celkově má autor potenciál. Začátek knihy mě dost nudil, ale pak přišli části knihy, které byli naopak zábavné. Sem tam mě mrzelo předčasné utnutí kapitol. Celkově hodnotím jako mírný nadprůměr.
Knižní novinky (46. týden)
08.11.2020
Kniha Klec duší v seznamech
antiutopie, dystopie, kakotopie mutanti sci-fi
2018 | Děti času |
2022 | Střepy Země |
2020 | Klec duší |
2010 | Impérium černé a zlaté |
2020 | Psí vojáci |
Skvělý originální příběh, reálie a v neposlední rád skvělý překlad. Kdo má rád fúze více žánrů a prahne po něčem trochu jiném, mohl by být spokojený,já byl a hodně.Doporučuji.