Klub sebevrahů / The Suicide Club přehled
Robert Louis Stevenson

Ve třech vzájemně propojených krátkých příbězích sledujeme osudy prince Florizela z Bohemie a jeho věrného sluhy kolonela Geraldina, kteří se neúmyslně zapletou s Klubem sebevrahů, skupinkou lidí, kteří se rozhodli ukončit vlastní život. V Příběhu o mladíkovi se smetanovými dorty se oba hrdinové setkávají s Klubem sebevrahů a odkrývají temná tajemství toho, jak uvnitř funguje. Příběh o lékaři a lodním kufru vypráví o pochmurném obsahu tohoto zavazadla, které musí odcestovat stovky kilometrů, než se dostane na místo určení, a nakonec ve Fiakrovém dobrodružství čtenáře čeká krvavé rozřešení celého příběhu. Dvojjazyčné, anglicko-české vydání.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , GaramondOriginální název:
The Suicide Club, 1878
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klub sebevrahů / The Suicide Club. Přihlašte se a napište ho.

Z příběhu o mladíkovi se smetanovými dorty jsem byla nadšená. Příběh o lékaři a lodním kufru už tak dobrý nebyl a závěrečné Fiakrové dobrodružství reputaci moc nenapravilo. Princ Florizel z Bohemie mi přišel jako pěkně nafoukaný floutek, kvůli kterému přišel o život nevinný člověk. Plukovník Geraldine obětuje pro nafoukaného prince svého bratra a Silas Scuddamore je šmírák. Jedna nesympatická postava za druhou. Téma je vážně skvělé a škoda, že ho Stevenson nezpracoval trochu obšírněji a jiným směrem.

Příjemné počtení klasické literatury.
K tomuto vydání jenom tolik, že jsem v něm nalezl překlepy.
Kniha Klub sebevrahů / The Suicide Club v seznamech
v Mé knihovně | 42x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Příběhově to vypadá z počátku zajímavě, ale na konci se příběh celkem očekávaně ukončí a zápletka úplně neuspokojí. Za mě by to mohlo být klidně delší, aby bylo místo celý ten příběh více rozvinout. Co se týká angličtiny, tak středně pokročilý zájemce bude mít s tou vzletnou a postarší angličtinou asi dost velký problém.