Kniha bolesti přehled

Kniha bolesti
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175739/bmid_kniha-bolesti-175739.jpg 4 28 28

Povídky v této knize spojuje jeden ústřední motiv - bolest. Bolest, ať už tělesná nebo duševní, je zároveň ústředním motivem našeho života. Ten se odehrává ve stínu utrpení, ať už tajemně tichého, anebo mučivě burácejícího. Hrdinové příběhů v této knize by o tom mohli vyprávět. Dušan D. Fabian, Marja Holecyová, Janko Iša, František Jirka, Martin Moudrý, Milan Petrák, Mark E. Pocha, Jiří W. Procházka, Anna Šochová, Daniel Tučka, Hanina Veselá.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha bolesti. Přihlašte se a napište ho.

Morbidus
22.04.2020 3 z 5

Zajímavá sbírka povídek, která se vyznačuje žánrovou všehochutí (nenajdete zde jen horror, jak by se mohlo na první pohled zdát). Na jednu stranu to znamená, že čtenářova náklonnost k jednotlivým kouskům bude jak na houpačce. Na stranu druhou, máte jistotu, že dříve nebo později na něco zábavného narazíte.
Nejméně mě oslovila povídka O husách, bolestižroutech a těch ostatních. Co se týče mnou nejlépe hodnocené záležitosti, překvapivě to není ani jeden ze dvou příspěvků Marka E. Pochy (ačkoli jsou oba skvělé). Namísto toho volím kousek s názvem Psychicky náročná práce, který mě naprosto rozsekal. :-)
Nadšencům do české a slovenské fantastiky bez mučení doporučuji.

LuT
04.08.2019 4 z 5

Jak uvádějí ostatní, nějaké povídky dost slabé, jiné průměrné a některé skvělé. Možná jsem měla velká očekávání, ale do jisté míry kniha splnila očekávání a byla jsem naplněna bolestí :).

martinstefko
29.07.2019 3 z 5

Přiznám se, od „Knihy bolesti“ jsem čekal, že bude pláno hororových povídek, které třeba budou hodně odkazovat na de Sadeho. Na de Sadeho se až na jednu dvě výjimky neodkazuje skoro vůbec – a v jednom případě je to spíš ve snaze o vtip – a horor zde rozhodně není zastoupen více. Jsou zde povídky, které jsou velmi povedené, ale jsou zde i takové, které hodně skřípou a je na nich vidět i určitá nevypsanost. Rozhodně se ukazuje, že máme v oblasti fantastiky docela bohaté zaměření, ale od „Knihy bolesti“ jsem čekal něco trochu jiného.

Kniha Kniha bolesti v seznamech