Velké a tajné show přehled

Velké a tajné show
https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/6141/velke-a-tajne-show-6141.jpg 4 170 170

Knihy Umění série

1. díl >

První kniha série Knihy Umění. Existuje moře snění, do kterého se může člověk ponořit jenom třikrát za život. Ten, kdo ovládne moře snění a přizpůsobí si ho k obrazu svému, může se světem, ve kterém bojují dva základní principy, manipulovat jako bůh a zanechat po sobě neodstranitelný odkaz. Svět ani moře snění už nikdy nebudou takové, jako byly do osudového střetnutí... Skutečnost není tak skutečná, jak si lidé myslí. Někteří něco tuší a své předtuchy si navzájem sdělují. Nicméně ne každá zpráva dojde na místo určení. Zaměstnanec pošty Randolph Jaffe při pročítání nedoručených dopisů začne do tohoto tajemství pronikat. Ale to mu nestačí. Rozhodne se být jeho součástí. Stane se z něj Jaff, bytost posedlá temnotou a neohlížející se na nic a na nikoho. Co se stane, pokud získá a ovládne tajemné Umění? Dokáže Jaffa zastavit Fletcher, který se mu vyrovná silou, ale ne krutostí? Malé kalifornské městečko Palomo Grove ještě netuší, že se má stát dějištěm boje na život a na smrt, který hned tak neskončí. Protože Jaff a Fletcher mají děti... Romány Cliva Barkera ohromují čtenáře po celém světě neuvěřitelným rozsahem předkládaných vizí a každá jeho kniha se ihned stává besstselerem. Velké a tajné show se pak dostává až k děsivě novým výšinám. Fantasie, hrůzný příběh, znepokojivá báje - to vše dohromady v tomto nezapomenutelném eposu Clive Barkera dopadá plnou silou autorova mimořádného talentu. „Jednoduše vyjádřeno," říká Barker, „je to o Hollywoodu, sexu a Armageddonu." První knihou Umění vytvořil Clive Barker veledílo obrazotvornosti, které zkoumá zakázaná území naší duše i nejzazší kouty srdce. Rozsáhlý, triumfálně kouzelný a komplexní román Velké a tajné show je právě o lidském životě.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Classic

The Great and Secret Show, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké a tajné show. Přihlašte se a napište ho.

Politre
11.07.2024 5 z 5

Čtenář musí to tohohle epického Barkerova díla jít s otevřenou myslí a ničím nesvázanou představivostí, aby si vychutnal všechny temné, děsivé a fantaskní až halucinogenní výjevy. Barkerovo fascinující psaní mě ke knize připoutalo pevnými řetězy po dobu necelých čtyř dní a vyplivlo mě na konci naprosto vyřízeného. Tohle bylo vážně dobrý, i když sem tam probleskla napovrch jistá brakovost, furt je to Barkerova krvavá brakovost, kterou bylo radost číst.

Winoga
01.07.2024 3 z 5

K této knize jsem se dostal jkao slepý k houslím. Šli jsme na výletě přes jednu vesnici a po nějaké době mi přinesl syn knihu z knihobudky, že ji pro mne vybral a mám si ji přečíst. Nechtěl jsem jej zklamat a četl. Horor či thriiller bych si ke čtení nevybral a také tloušťka knihy byla příliš nenositelná. Nakonec jsem vše zvládl. Překvapila mě obrovská šíře fantazie autora a proplétání příběhů. Dvě třetiny knihy jsem se nezačetl, ale poslední třetinu jsem už četl se zájmem a nadšením. Další díl číst nebudu, ale náhodný výběr z knihobudky nakonec nebyl tak špatnou možností.

LucYfer666
24.05.2022 5 z 5

Tady je Barkerova imaginace fakt řádně temná. Postavy jsou sympatické, děj má spád a napětí. Na některé nápady se nedá zapomenout, nebo si neříct, jak by asi vypadaly zfilmované? Určitě jdu do druhého dílu.

Kniha Velké a tajné show v seznamech