Císařská vyhlídka přehled
Hana Marie Körnerová (p)
Kočár do neznáma série
< 5. díl
Hermína po tragickém roce 1794 přebývá v ústraní na východočeském panství. Provinční život ji však začíná nudit, zvláště ve chvíli, kdy se její sestra s manželem přesouvají do Toskánska, kde zdědili rodinné sídlo. Evropu mezitím zmítají války a Francie se stává nejmocnějším státem starého kontinentu. Geniální vojevůdce Napoleon Bonaparte si podmaňuje jednu oblast za druhou, země prosperuje a národ ho zbožňuje. Když je roku 1804 korunován na císaře, chce váhu svého dvora zvýšit přizváním staré rodové šlechty. To je pro Hermínu šance, kterou v žádném případě nechce propásnout, třebaže cena může být hodně vysoká…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císařská vyhlídka. Přihlašte se a napište ho.
Opravdu úžasná série. Jen co se přestěhuji přidám ji do knihovny. Jak lidé umí měnit kabáty a lhát, jak se jim hodí o tom vím svoje. Snad se dočkám doby, kdy to přestane. Lidé se budou chovat čestně a férove, k sobě i k ostatním.
Tento poslední díl byl asi nejslabší, ale i tak se pěkně četl. Klidně by mohl být ještě jeden. Ten konec byl nějak moc rychle utnutý
Kniha Císařská vyhlídka v seznamech
18.-19. století ságy historické romány české romány
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
Čtyři hvězdy za dobře ukončený příběh obou sester. Poslední díl se mi zdál malinko překombinovaný a občas bylo těch náhod až moc, ale asi neznám žádnou jinou sérii, která si udržela takovou úroveň po všech pět dílů.