Komiksový Clash. První díl přehled

Komiksový Clash. První díl
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524969/bmid_komiksovy-clash-prvni-dil-6536168c003e9.jpg 4 7 7

Komiksový Clash série

1. díl >

ZŘETE! Kreslené příhody jednoho mladého jezdce na vepři a jeho věrné společnice v tomto nepředvídatelném příběhu plném fantastických dobrodružství! ČTĚTE! O jejich přeměně z neschopných válečníků na skutečné hrdiny královské arény! BOJUJTE! S nebezpečím, které postihne vesnici Džezokurkov, v tomto grafickém románu, který vás rozesměje i zahřeje u srdce a který vychází ze dvou z nejpopulárnějších videoher světa. Gene Luen Yang vám přináší humorný příběh o přátelství a zábavě, první díl epické nové série zasazené do světa her Clash of Clans a Clash Royale.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew

The Books of Clash #01, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komiksový Clash. První díl. Přihlašte se a napište ho.

EvikU.
07.07.2024 4 z 5

Komiksový Clash je pro děti 8+. No musím říct, že nejen pro děti. Vypraví o jezdcích na vepřích. O kapitánu Rokkusovi, který má mladšího brášku Terrodika, který ale nemá od ostatních respekt. Většinou boj nějak zmaří a je akorát všem pro smích, pro ostudu. Je to Terry Ťulpas.

Terryho prasátko je Pim Pim. Každé prase jezdce je nějak ozdobeno, aby se poznali. Pim Pim má za uchem červenou mašli. Mají se rádi a nedají jeden na druhého dopustit.

Od Rokkuse dostane Terry za úkol porazit Okurky z Džezookurkova. A tam se stane spoustu věcí, dobrodružství, závody, vítězství, kamarádství, umění bojovat a zjistit na čem záleží.

Poznává čarodejku Babi Dobrá, která prasátka miluje a jsou to její zlatíčka. To ona přivede Terryho na myšlenku, jak zvítězit. Ale je to to, co opravdu chce?

Moc dobře vykreslený příběh ostatních postav, lučištnice, Goblini, Valkýry, čarodějové, Mušketýrky, Gargoylové. Boje jsou proskládány humorem. Po celou dobu jsem se bavila a fandila Terrymu a Pim Pim.

A víte co? Až ho bude číst za rok dcera, přečtu si ho s ní znovu. :)

Áňa 998
22.06.2024 4 z 5

Komiks jsem znala od vidění, ale na Crewním setkáním nám byl více představen a @ctenarka_z_jihumoravy mi ho doporučila, tak jsem si říkala proč ne? Dnes bych Vám ráda představila první díl, brzy přijde na řadu i ten druhý.
První díl Komiksového clashe je o "vyvrhelovi" party, která jezdí na prasatech. Jeho společníci jsou neohrožení, svalnatí... Ale on je záprtek. Co může, to pokazí, jeho společníci ho tahají z problémů. Ale má roztomilou společnicí, prase Pim, která je neskutečně roztomilá a já si jí totálně zamilovala.
Kresba je laděná tak, aby se líbila mladším čtenářům. Hezký barevná, odráží akci, ale i emoce. Vynikne napětí i ty pomalejší momenty.
Myslím si, že komiks přitáhne malé, ale i velké čtenáře. Najdete tu plno skrytých motivů - sílu přátelství, rodinná pouta, odvahu. Ale najdete tu i hezké myšlenky, které můžou mít na malé čtenáře pozitivni vliv.
Mrkněte na další fotky na kresbu
Tohle je moc hezký objev a jsem ráda, že mě ke komiksu @ctenarka_z_jihumoravy dokopala, nebyl to přešlap! Sama od sebe bych se do komiksu asi nepustila. Pokud víte o malém čtenáři, který by mohl komiks ocenit, neváhejte!

cestina_s_linus
05.03.2024 5 z 5

Pokud jste nikdy nesnili o tom, že byste jezdili na praseti... tak po dočtení této knižečky po tom toužit budete!

Nejprve chci vyzdvihnout grafickou stránku - ta je bombastická a dokáže oslovit jak “malé děti, tak i puboše. Já jsem byla mile překvapena - bylo zde hooodně textu!

Příběh je jednodušší (což nebylo na škodu). Přišlo mi, že mnohem větší důraz je kladen na jiné motivy. Během čtení mi několikrát došlo, že nejde jen o komiks, ale i o edukační kousek, který předává dětem zajímavé myšlenky.

Já osobně jsem si zamilovala prasátko Pim (roztomilá a nebezpečná) a z nějakého důvodu mám ráda i Gobliny (asi proto, že mají vlastní řeč, které nikdo nerozumí - ani čtenář). No a nemohu zapomenout na Sonnyho a jeho krystaly.

Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023

Kniha Komiksový Clash. První díl v seznamech