Na balvanu přehled

Na balvanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540432/bmid_na-balvanu.jpg 5 3 3

Komisař Adamsberg série

< 12. díl

Po šestileté přestávce od posledního případu komisaře Adamsberga se s tímto charismatickým kriminalistou setkáváme znovu, tentokrát v jedné bretaňské vesnici zvané Louviec, kde ho čeká další složité vyšetřování. V Louviecu je postupně zavražděno několik lidí dosti podivným způsobem a zdánlivě bez motivu. Zdejší obyvatelé věří, že vraždy ohlašuje přízrak, přicházející sem z nedalekého hradu Combourg, kde koncem 18. století prožíval strastiplné dětství pod knutou despotického otce budoucí velikán francouzského písemnictví François-René de Chateaubriand. V Louviecu dnešních dní žije jeho dokonalá kopie – vzdálený potomek stejného příjmení, na něhož padne podezření z vražd. Důkazy hovoří proti němu, a jelikož je ve hře slavné jméno, je vyšetřování sledováno přímo ministrem. Jen Adamsberg v Chateaubriandovu vinu nevěří a jako obvykle řeší spletitý případ po svém, „na balvanu“, tedy na horním kameni dolmenu, na němž lehává a trpělivě vyčkává, až se mu z hlubin bahnitého dna mysli vynoří zasuté myšlenky, které ho navedou správným směrem. Ani tentokrát jeho metoda nezklame.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Sobre la losa, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na balvanu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

mikika
02.09.2024 5 z 5

musela jsem chvilku tápat v paměti, ale jak jednou čtete vargasovky, tak se do děje rychle dostanete.. aby se pak vše uzlovalo, zpomalovalo, a stávalo se podivnějším a podivnějším. bavila jsem se opět královsky, a až najdu kapku času, vrátím se ke starším dílům, abych si připomněla, jak se tahle parta kolem Adamsberga dávala dohromady. už je to přeci jen dlouho.

kolacky
29.08.2024 5 z 5

Jsem nadšená! Komisař Adamsberg v nejlepší formě, stálo za to si počkat. No, ve formě... Postřelený, ale nezničitelný. Dvojí zápletka, obojí pátrání složité a náročné co do počtu policistů. V jednom případě zločinec známý, ve druhém záhadný. Ale Adamsbergův tým neměl chybu, obzvlášť když připočítám Johana, ten je miláček! Rozhodně doporučuju k pomalému, důkladnému přečtení.


certchlup
24.08.2024 4 z 5

Poněkud překombinované, příliš mnoho jmen, ve kterých jsem se ztrácel, několik nelogičností, ale přesto to má svou "vargasovskou" atmosféru, která má něco do sebe.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Šarlatový závoj, Hrob na kopci a další knižní novinky (32. týden)

04.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na balvanu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených3x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit19x