Můj přítel Maigret / Přítelkyně paní Maigretové přehled

Můj přítel Maigret  / Přítelkyně paní Maigretové
https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97737/bmid_muj-pritel-maigret-pritelkyne-pani--km2-97737.jpeg 4 27 27

Dva detektivní romány, v nichž komisař Maigret řeší záhadné vraždy s pomocí anglického inspektora i paní Maigretové. První detektivka začíná zabitím pařížského barmana, pocházejícího z ostrova Porquerolles na jihu Francie, kam se sbíhají všechny nitky vyšetřování. V druhém příběhu se v domácím kotli uměleckého knihaře najdou dva zuby dospělého muže a komisař Maigret pátrá po totožnosti oběti i vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Mon ami Maigret / L'Amie de Mme Maigret

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj přítel Maigret / Přítelkyně paní Maigretové. Přihlašte se a napište ho.

DzordanoChruno
30.08.2024 3 z 5

Můj přítel Maigret - takmer divadelná hra, uzavretý okruh javiska je tu orámovaný prostredím malého ostrova. Skôr náladovka ako detektívka, ako vždy sa tradične pije od rána a Maigret nakoniec bez akejkoľvek indície prípad rozlúšti. Miatlo ma ale množstvo postáv a nesadla mi Maigretova surovosť v závere, tak hodnotím nižšie ako obvykle.

janina66
28.08.2023 4 z 5

Oba případy výborné, zajímavé zápletky. Druhý případ Přítelkyně paní Maigretové se mi líbil daleko více než ten první z ostrova na jihu Francie.

Nuttelka
09.07.2023 4 z 5

(Audiokniha - Můj přítel Maigret)
Maigret je už také taková jistota jako třeba Poirot :-) Detektivka na jedno odpoledne, moc hezky se poslouchá pan Vlasák a jako kulisa francouzská melodie, baví mě to :-)

Zfilmováno

Můj přítel Maigret (2002)

Kniha Můj přítel Maigret / Přítelkyně paní Maigretové v seznamech