Konec dětství přehled
Arthur Charles Clarke
Na obloze nade všemi městy planety se náhle objevily vesmírné lodě. V nich k nám dorazila intelektuálně, technologicky i vojensky nadřazená mimozemská rasa známá jako Suveréni. Jejich požadavky vůči lidstvu se zprvu zdají být mírné – sjednocení Země, odstranění chudoby, ukončení válek. Avšak za jakou cenu? Co se stane těm, kdo se postaví na odpor? Znamená jejich příchod konec lidstva… nebo začátek? Konec dětství je jedním z vrcholných děl velmistra fantastického žánru Arthura C. Clarka, autora neméně proslulých románů 2001: Vesmírná odysea, Setkání s Rámou a mnoha dalších přelomových knih. Od svého vydání v roce 1953 je tento myšlenkově stále provokativní román o „prvním kontaktu“ považován nejen za klasiku science fiction, ale i za literární dílo nevšedních kvalit.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2023 , ArgoOriginální název:
Childhood's End, 1953
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec dětství. Přihlašte se a napište ho.
Sci-fi které nepůsobí trapně ani po 70 letech ukazuje, že A. C. Clark je mezi spisovateli sci-fi na stupních vítězů, ne-li na stupni nejvyšším. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno co se s tím dá dělat.
Podezření, Temné a kruté lži a další knižní novinky (3. týden)
15.01.2023
Kniha Konec dětství v seznamech
evoluce zfilmováno tajemství mimozemské civilizace mimozemšťané sci-fi mimozemská invaze
2008 | 2001: Vesmírná odysea |
1984 | Setkání s Rámou |
2005 | Konec dětství |
1994 | Návrat Rámy |
2008 | 2010: Druhá vesmírná odysea |
Pojednou se na obloze ...
Nejsme sami !
Starý dobrý Arthur se s tím nemazlí a jde hned na věc.
Uvítací výbor nebude dlouho čekat !
Otázka zní,kdo,proč,do kdy,co očekávají ?
Charles nikdy moc neřešil sáhodlouhé dialogy,překombinovanost děje,propracovanost postav,přehnané psychologické výlety a podobné existencionální výtrysky gama záření.
Jemu šlo přeci jen o něco jiného.
Někdy to trvá déle,ale nakonec si zvyknete.
V zeleném údolí na konci dětství,to docela rozjel ve velkém.
Nejde o (trocha přirovnání neuškodí) o emzáky typu E.T. ,blízká setkání třetího či jiného pohlaví,natož válka o světy či dokonalé vyhlazení na 4.července.
Spíše se jedná o něco jako Příchozí s jejich hlubším poselstvím.
Pěkně to Clarke vylíčil,a to pěkně prosím v roce 1953.