Konečne normálna vražda přehled

Konečne normálna vražda
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531475/bmid_konecne-normalna-vrazda-65c1eac8f1ffb.jpg 5 172 172

Na jeseň 2008 rozohral detektív Krauz špionážno-detektívnu hru netušiac, kedy a ako sa skončí. Čakal na odozvu z Viedne, čakal a premýšľal ako pomôcť demotivovanému kolegovi hnijúcemu v kúte kancelárie. Riešenie prišlo samé od seba - šéf oddelenia ich poslal preveriť bizarný nález mŕtvoly mladého dievčaťa visiaceho na strome. Chosé sa potešil, okamžite sa chopil iniciatívy. Čokoľvek mu bolo odrazu dobré, len aby sa nemusel rýpať v starých Krauzových prípadoch. Konečne normálnu vraždu si vzal za svoju a vrhol sa do vyšetrovania, hoci nikomu nebolo jasné, či ide o vraždu, samovraždu alebo iba o nehodu. Chosému to bolo jedno, mal svoj prípad, mal svoju verziu a neochvejné presvedčenie, že krásnu Grétu niekto zavraždil. Už po dvoch dňoch, keď detektívi zistili, že Burger s Hanzelom vyšetrujú tri roky starú vraždu podobného dievčaťa, prestali si z Chosého robiť žarty a celá kancelária stoštyridsaťjeden pristúpila k vyšetrovaniu s patričnou vážnosťou. Nitky spájajúce dve vraždy mladých krásnych dievčat s trojročným odstupom sa začínajú preplietať a ani jeden detektív nevie, kde sa skrýva zákerný vrah.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konečne normálna vražda. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (36)

mi-380
včera 5 z 5

Chosé a jeho velký případ. Spolu s ním Krauz, mírně v pozadí ostatní chlapci ze stojednačtyřicítky a čtenář může krůček za krůčkem sledovat jejich vytrvalé a trpělivé odhalování pravdy. Tentokrát bez velkých šéfů podsvětí a bez tajných služeb. Humor naštěstí nechybí, stejně jako vysoká míra pravděpodobnosti a pocit, že tohle prostředí je domácí, pochopitelné, prostě Naše Město. V podstatě ale jde znovu o smutný příběh s tragickým osudem dívek, nasměrovaných jejich zářivou krásou na slepou kolej.
90 % (zatím 172 hodnotících s průměrem 91 %).

Krauz sa obliekal najtichšie, ako vedel, ale uši policajtovej ženy sú možno ešte tenšie než policajtské.
„Ideš?“ zašomrala, pomrvila sa.
„Akcia.“...
„Keď sa budeš vracať, niekedy na budúci týždeň, zastav sa v potravinách, tiež tam majú akciu, kúp si niečo na jedenie, ja odchádzam k mužovi, ktorý ma bude milovať.“
„To som bol ja pred chvíľou, a ak mi neutečieš, budem aj ďalej, až do smrti.“
„Rozmyslím si...“ otočila sa mu zadkom, ale nočnú košeľu si nezabudla vyhrnúť, aby videl, o čo prichádza.

harena
08.09.2024 5 z 5

Naše parta kriminalistů je přizvaná, zda se v případě dívky visící vysoko v koruně stromů jedná o vraždu, sebevraždu nebo nešťastnou náhodu. Chosé už se strašlivě nudil, tak se s Krauzem radostně vrhl na tento případ a setkáme se i s naší známou Kowalskou. Není to žádný akčňák, ale vyšetřování je stejně jako u dřívějších případů prošpikované vtípky a špičkováním policistů a tady vtipkuje i Krauzova manželka. Také proto DD ráda čtu, dávám plný počet.


janina66
14.08.2024 5 z 5

Konečně díky stažení audioknihy jsem se dostala k dálšímu pokračování, mojí oblíbené serii. Opět skvělé špičkovaní na oddělení vražd. Výborná záplatka vraždy a vyšetřování kdo za ní stojí. Prostě skvělé.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Ledová kolébka, Odstín smrti a další knižní novinky (49. týden)

03.12.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Konečne normálna vražda v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených223x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených9x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech6x