Konkláve přehled

Konkláve
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401749/bmid_konklave-f18-401749.jpeg 4 214 214

Papež je mrtvý. Za zavřenými dveřmi Sixtinské kaple se okamžitě roztáčí soukolí katolické mašinérie. Sto a osmnáct kardinálů k tomu z celého světa zasedne, aby během následujících hodin zvolili příštího nejmocnějšího duchovního vůdce planety. V jejich rozhodování je má provázet boží vůle a Jeho hlas jim má odhalit, kdo je ten pravý. Avšak i když jsou kardinálové oslavování jako muži ctností a víry, jsou to především lidé. Každý z nich má své touhy, své rivaly. A také hříchy, které už nyní nedokáží skrývat...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub

Conclave, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konkláve. Přihlašte se a napište ho.

ReziEngli
29.12.2024 4 z 5

Jo, tak tohle mně bavilo. Sice je to náročnější čtení, plné cizích slov, a latinských slov, ale mně to fakt bavilo. Hrozně mi to připomínalo film Andělé a Démoni s Tomem Hanksem, na motivy knihy od Dana Browna. Celá kniha se točí kolem papežské konkláve po tom, co papež zemře a kardinálové musejí zvolit nového. Kniha nás provází celým postupem příprav na konkláve, veškerými obřadnostmi a povinnostmi.

Je to pomalé čtení, plné latinských a cizích výrazů, a hlavně politiky, takže to nebude pro každého. Co mně hodně bavilo, byla detektivní zápletka, která se rozvíjela tiše na pozadí. Sice jsem měla takové lehké tušení, jak kniha skončí, kdo bude nakonec zvolen papežem, ale i tak mě ten konec naprosto překvapil.

Moc mě bavily popisy míst kolem Vatikánu, protože jsem jenom pár týdnů zpět po těchto místech sama chodila (samozřejmě ne po všech, nebyla jsem v Sixtinské kapli atd, ale chodila jsem po náměstí Vatikánu a uličkami, byla jsem u Andělského hradu atd.)

Vestička
20.12.2024 4.5 z 5

Je to velmi napínavé , čtivé. zajímavé téma, které si možná zasloužilo ještě o něco propracovanější příběh. Pár zajímavých , hlubokých myšlenek, které jsem si nezaznamenala. Škoda toho bulvárního konce.

zazvorka
15.12.2024 5 z 5

Knihu jsme doma četli dva. Mne příjemně překvapila, druhý čtenář byl znuděný, protože očekával větší napětí. Napínavá nebyla ani pro mne, ale četla jsem ji s velkým zaujetím. Hlavní hrdina byl výborně vykreslený, lidský a sympatický. Hodně jsem se dozvěděla, čehož si cením. Název knihy i anotace zápletku vystihují, takže jsem byla spokojená, protože jsem dostala, co jsem čekala. Hm, konec mě trochu překvapil, ale beru to jako úlitbu dnešku.
Přejete-li si získat zajímavé informace nejen o průběhu konkláve, je to to pravé čtení!

Knižní novinky (18.12. - 1.1.2018)

18.12.2017

Knižní novinky (4.12. - 17.12.)

04.12.2017

Kniha Konkláve v seznamech