Kontinuita parku přehled
Petr Šesták
Všechno se zrychluje. Jen stromy zarputile trvají na tom, že porostou pomalu. Josef už nemá čas ztrácet čas. Po letech studií a pobytu v cizině se vrací do svého rodiště vést tzv. zodpovědný život coby středoškolský profesor. Malebné příhraniční městečko na něj čeká s doširoka otevřenou náručí jako čerstvě nalíčená past. Svět se sice mění v globální vesnici, ale maloměsto zůstává maloměstem. Josefovy kořeny i historii města zrcadlí starý park. Číhají v něm zákeřné vzpomínky, ale ve sluncem prozářené budoucnosti se už s keři nepočítá. Park totiž čeká revitalizace. Román je groteskně existenciálním vyprávěním o jedné generaci v bezdomoví mezi normalizační výchovou a kapitalismem, analogovým dětstvím a vpádem nových technologií, o jednom městě a zemi někde na periferii mezi Východem a Západem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kontinuita parku. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (1)
Knižní novinky (24. týden)
13.06.2021
Kniha Kontinuita parku v seznamech
česká literatura životní prostředí učitelé, učitelky, pedagogové zahrady, parky rozhlasové zpracování maloměsto české rományAutorovy další knížky
2021 | Kontinuita parku |
2023 | Vyhoření |
2015 | Štvanice |
2014 | Kočovná galerie |
2023 | Cesta je pes |
Tak toto bylo super čtení! Moje rodné město na dlani. Děkuji. S autorem bych ráda někdy někde pohovořila.