Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 přehled
Miloslav Švandrlík
![Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369352/bmid_neuveritelne-prihody-zaku-kopyta-a--cJg-369352.jpg?v=1539065266)
Kopyto a Mňouk série
Kdo by neznal žáky Kopyta a Mňouka, dvojici raubířů, detektivů i statečných hrdinů z malého posázavského městečka. Svým důvtipem a fantazií občas zavaří nejen sobě, ale i svým sousedům, učiteli Pěničkovi i nadporučíku a později kapitánu Ošmerovi. Do nejednoho vyšetřování vtáhnou také kastelána Štětku nebo hajného Breburdu. Přes všechny své velkolepé patálie, rozbitá kolena a školní průšvihy jsou Kopyto s Mňoukem vždy na stopě pořádnému dobrodružství. Ať už je vám pět nebo padesát, Švandrlíkovy hrdiny od Sázavy si zamilujete. O to víc, přičtete-li k nim nádherné Nepraktovy ilustrace.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1. Přihlašte se a napište ho.
![kristijan kristijan](https://www.databazeknih.cz/img/users/81_/81270/m_81270-FcP.jpg?v=1459855059)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Buranský a místy poněkud na sílu přestřelený Švandrlíkův humor mi vždycky přišel jako taková esence devadesátek. Jestli je to výhoda, nebo nevýhoda, záleží na čtenáři. Já se celkem bavil, někde v půlce jsem ale knihu na nějakou dobu odložil, protože se mi zdálo, že se žáci začínají se svými kousky trochu opakovat. Když si to ale budete dávkovat postupně, může z toho být dobré oddechové čtení.
Kniha Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 v seznamech
v Mé knihovně | 240x |
humoristické povídkyAutorovy další knížky
2006 | ![]() |
2009 | ![]() |
1990 | ![]() |
2004 | ![]() |
1991 | ![]() |
S Kopytem a s Mňoukem jsem se seznámila až nyní, díky mému oblíbenému čtenáři. Příhody se mi moc líbily a moc mě pobavily.
Posázavský Raubíři Kopyto a Mňouk jsou detektivové, objevitelé a kdejaká lumpárna jim není cizí.
V této knize se seznámíte nejen s nimi, ale třeba i s učitelem Pěničkou, nadstrážmistrem Ošmerem, s hajným Breburdou nebo s kastelánem Štětkou.
Krásné vyprávění, humor a neplechy v této knize rozhodně neschází.
" Už dlouho jsme nic pořádného neprožili,", řekl žák Kopyto. "Chodíme sem tam, ale dobrodružství se nám vyhýbá. Měli bychom na to jít systematicky."
" To je to pravé slovo!" souhlasil žák Mňouk. " Když nechce dobrodružství za námi, musíme jít my za ním!..."