Koralína přehled

Koralína
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544082/bmid_koralina.jpg 4 1507 1507

Čo sa skrýva za veľkými vyrezávanými drevenými dverami v salóniku? Podľa Koralíninej mamy nič, iba stena, pôvodne vraj spájali ich byt s vedľajším. Keď však Koralína do tých dverí jedného nudného dňa vstúpi, na druhej strane nájde iný byt, napodiv presne taký istý ako ten ich (len lepší). Na prvý pohľad sa zdá, že všetko je úžasné. Jedlo je lepšie ako doma a škatuľa s hračkami je plná lietajúcich anjelikov a lebiek dinosaurov s cvakajúcimi zubami. No po chvíli sa ukáže, že tento druhý svet je v skutočnosti desivý. Druhá matka a druhý otec vyžadujú, aby zostala s nimi a stala sa ich malým dievčatkom. Chcú ju zmeniť a už nikdy nepustiť. Koralína bude musieť bojovať, aby sa mohla vrátiť do bežného života a zachránila nielen seba, ale aj svojich rodičov.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Coraline, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koralína. Přihlašte se a napište ho.

Capybara18
dnes 3 z 5

Upřímně...
Já Koralinu úplně miluju jako filmové zpracování, tak jsem se rozhodla že po dvou letech co jsem film naposledy viděla si přečtu i knihu.
A jsem celkem zklamaná.
-Všechno se tam stalo úplně rychle, takže jsem si nemohla užít určité scény jak třeba ve filmu.
-NECHÁPU TO, ale vůbec jsem se nebála. (U filmu jo)
-Pravda po přečtení knihy a zhlédnutí filmu se bojím knoflíků.
:D
Možná to prostě shrnu na jednu větu:
První kniha u které se mi více líbí filmové zpracování.

Jarmila97
včera 4 z 5

Knížka se mi líbila ale poprvé musím říct že filmové zpracování bylo lepší .
Jinak byla kniha pěkná ..celkově pojetí je zvláštní ale myslím že pár lidí by to zasloužilo za své chování

Zuzvil
10.02.2025 3.5 z 5

Vybrala jsem si vydání s filmovou obálkou, líbí se mi, že je tam i pár ukázek fotek přímo z filmu a na konci je také rozhovor s autorem. Nestává se mi to často, ale tady musím konstatovat, že se mi film líbil víc, vtáhnul mě a moc jsem si jej užívala. Knížka je také velmi pěkně a čtivě napsaná, ale něměla za mě takový švih a "strašidelnost". Především mi třeba chybělo vysvětlení s dalšími dětmi, atd. Co rozhodně kvituji je její schopnost zaujmout jak dětského čtenáře, tak i toho dospělého. Ráda k přečtení doporučím a určitě se přimlouvám i za film. Film je opravdu skvělý.

Ocenění knihy (3)

2003 - Locus Awards (Best Young Adult Novel)
2003 - Locus Awards (Best Young Adult Book)
2002 - Bram Stoker Award (Best Work for Young Readers)

Kniha Koralína v seznamech

v Přečtených2 173x