Koruna Atlantidy (Black edice) přehled

Koruna Atlantidy (Black edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417748/mid_aquaman-3-koruna-atlantidy-black-ed-HnD-417748.jpg 4 35 35

Válka skončila... ale dokáže Aquaman žít v míru? Ničivá válka mezi Spojenými státy a Atlantidou byla zásluhou Aquamana odvrácena. Odměnou za nastolení míru je králi Atlantidy respekt a uznání, které se mu vyhýbaly... a nová skupina zarytých „Aquafanoušků“, jaké by vůbec nečekal. Ale zvýšený zájem z veřejnosti dělá z Aquamana cíl. Je tu Warhead, kyborg, který dokáže ovládat mysli lidí a používat je jako zbraně. Opět hrozí i Mrtvá voda a netvor, o němž si Aquaman myslel, že ho porazil, a o němž stále netuší, odkud se vzal. Aby je zastavil, bude muset vládce Sedmi moří uzavřít spojenectví s týmiž Aquamariňáky, kteří se ho pokoušeli zavraždit. A ono spojenectví bude možná stejně nebezpečné jako kterýkoliv nepřítel. Neustálé hrozby nad i pod hladinou mezi obyvateli Atlantidy vyvolávají neklid. I když Aquaman uspěje a ochrání své království, udrží si trůn?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Aquaman 3: Crown of Atlantis, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koruna Atlantidy (Black edice). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (6)

r0st4
04.04.2021 3 z 5

Když něco píšete dostatečně dlouho, dřív nebo později se zkrátka nevyhnete vatě. A ta Abnetta dohnala už ve třetím booku. První tři čísla jsou těžká a bohužel ničím nezajímavá politicko-válečná agitka, která se nemůže pochlubit ani nijak extra dobrou kresbou.

Následující story-arc už naštěstí odsýpá mnohem lépe a ačkoliv jsem trochu zklamaný z promarněné šance udělat z toho atmosférický horor na opuštěné základně tváří v tvář neznámému nepříteli, užil jsem si to o poznání víc. Prakticky celý book ale hodně trpí abnormálně častým střídáním kreslířů, čehož nejsem moc velký fanda.

hroubek
15.05.2020 5 z 5

Tohle bylo hodně moc dobré. Abnett ubral na okázalosti a megalomanství, a mnohem více se soustředí na to co postavy znamenají pro ostatní. V těch dialozích je velká síla. Rozhovor s Erikou je toho jasným důkazem. Totéž platí i o tom jak se změnila Mera, a co pro ní Artur představuje a čeho by se byla ochotná kvůli němu vzdát. A samotný Aquaman je vyzrálejší a opět zajímavější postavou. Začátek mě tolik nebavil, ale ke konci to má parádní tempo a výborně prodané zvraty. Velká spokojenost.


fvalek
06.05.2020 4 z 5

Třetímu dílu musím vytknout jednu věc, děj už není tak konzistentní a někdy je škoda, že je zápletka taková moc urychlená (Co se bude dít s Thethys? Co chtěla? Vážně to takhle skončilo? A co ten robot?), ale tak jasně, musí čtenáři ukázat, že Aquaman prostě není v Atlantidě. A já si říkám, je to takový problém? Svět neuvěřitelných vynálezů, komunikací a přenosů, nestačilo by zavolat?

Popravdě první ze tří dějových linek mě vůbec nezaujala a přišla mi taková úplně o ničem. Druhá s Thethys mi přišla zase naopak šíleně zajímavá, a chci vědět víc, ale bohužel se mi to asi nepoštěstí nikdy. Třetí zápletka tomu nasadila korunu, nebo spíš sesadila korunu? Jsem rozpolcený, na jednu stranu se mi konec líbil, byl tak jako správně neakčně akční a ještě to dávalo smysl, na druhou stranu to bylo trošku hysterické, přehnané a říkám si "Vážně má "nejvyspělejší" stát tohle zapotřebí?" No, alespoň konečně chápu, proč se Mera tak naštvala v komiksu Liga spravedlnosti, který jsem četl předtím a moc nechápal. :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (31. týden)

28.07.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koruna Atlantidy (Black edice) v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x