Mezi piráty: dobrodružství za třicetileté války přehled

Mezi piráty: dobrodružství za třicetileté války
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247917/bmid_mezi-piraty-dobrodruzstvi-za-tricet-247917.jpg 5 96 96

Až do téhle chvíle si Bára myslela, že v drnových domečcích žijí jen hobiti. Díky atlasu zjistila, že tak v minulosti žili i Islanďané. Zatímco v Evropě zuří třicetiletá válka, obyvatelé malého ostrůvku u islandského pobřeží mají jiné starosti – nalovit hodně ryb a nasbírat na strmých útesech dost vajec divokých ptáků, aby měli vůbec co jíst. Při obojím jde o život. Rybáře může na širém moři snadno překvapit nečekaná bouře a při sběru vajec stačí malá chyba, a nešťastník se zřítí z více než stometrové výšky do divokého příboje... Tohle ovšem Islanďané pokládají za takovou „každodenní normálku“. Ale jednoho dne se na obzoru objeví piráti...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi piráty: dobrodružství za třicetileté války. Přihlašte se a napište ho.

Pružinka
23.03.2023 5 z 5

Skvělá kniha! Jakožto milovanici koček mě uchvátila přední obálka a rozhodně jsem nebyla sklamána. Dokonalý a promyšlený, poučný a procítěný příběh. Barča, Bára, Odd a další mi přirostli k srdci. Budu si muset koupit další díly!

dájavídek
02.05.2022 4 z 5

Velmi dobrodružný příběh, velmi se mi líbilo přepadení ostrova.

martin č.
01.04.2022 5 z 5

V době, kdy Čechy a střední Evropu zužovala třicetiletá válka, vzdálený Island pod korunou dánského krále si žil vlastní historií. A co teprve arabské země v severní Africe a jejich pirátské lodě brázdící Atlantik. O těch jsem také dosud neslyšel ani "ň". Pro českého čtenáře je tenhle díl úplně neznámým, ale zajímavým střípkem historie daleké země, kde jen pro orientaci v čase zazní jméno Valdštejn. Bářino dobrodružství opět napínavé a vtipná i výchovná je i její epizoda v současnosti na začátku a konci knížky.

Kniha Mezi piráty: dobrodružství za třicetileté války v seznamech