Království přehled
Jo Nesbø
Kráľovstvo (SK) série
1. díl >
Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké problémy a jako vždy spoléhá na to, že starší sourozenec je za něj vyřeší. Udělá však Roy to, co po něm bratr žádá, zvlášť když se začíná ukazovat, co všechno mu Carl zatajil?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2020 , Kniha ZlínOriginální název:
Kongeriket, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království. Přihlašte se a napište ho.
Výborná sonda do duší obyvatel jedné horské vesnice v severním Norsku (především tedy do duše Roye, který příběh vypráví). Mám ráda sérii s Harry Holem, ale vždy jsem potěšena, když Jo Nesbo "zplodí" také něco mimo tuto sérii. A tato kniha (i když je poměrně obsáhlá) mě opravdu bavila a líbila se mi moc.
Začíná to jako obyčejný společenský román. Zhruba 100 prvních stránek si autor připravuje půdu, naťukává čtenáře.....a pak to rozbalí. Neuvěřitelná jízda do poslední stránky. Ze společenského románu se vyklube drama, thriller, detektivka, psycho thriller a to vše dohromady v krásné vývojové konstrukci se zajímavými dialogy, falešnými návnadami, překvapivými zvraty. Nastoluje otázky sexuálního zneužívání a vypořádání se s ním, pocity viny, lásky i sounáležitosti, hranice lidského myšlení. Není nouze o napětí. Žádné zbytečne popisné pasáže, žádná přemíra zbytečných postav, žádné zbytečné odbočky. Dlouhý přímý a nepředvídatelný tah na branku. Doporučuji!
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin
02.09.2021
10 nejprodávanějších eknih (červen)
29.07.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Když seš ve sračkách až po krk, je dobrý nevěšet hlavu.“
„Když se ti bez ptaní nastěhujou do domu supi, dojde ti, že je to tvoje konečná.“
„Nejhorší svinstvo: Lidi, který dávají za noci falešný signály lodím a pak je po ztroskotání vyloupí.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Království v seznamech
v Přečtených | 2 056x |
Norsko sexuální násilí zneužívání norská literatura sourozenci rodinné vztahy psychologické romány domácí násilí severská krimi hoteliérství, hotelnictví
Skrýt reklamy
K Jo Nesbovi hledám pořád nějakou cestičku ,aby mě začal bavit, protože série s Harrym Hollem, mě ,až nějaké výjimky zatím moc nechytla. Tak jsem sáhl po tomhle dílku a nemůžu jen lpět chválou. Naprosto skvělá kniha ,která mě bavila od začátku ,až do konce, je to takový společenský román, který se pomalu přesouvá do senzačního thrilleru. Za mě plný počet hvězdiček.
''Měsíc vystrčil trhlinou v mracích bledej rypák. Jako herec, kterej si před začátkem představení potají zpola opony prohlíží publikum''
Tohle mě hodně pobavilo, skvělé přirovnání.