Krámek s kouzly přehled

Krámek s kouzly
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547808/bmid_kramek-s-kouzly.jpg 5 37 37

Kiela vždycky měla problém s navazováním vztahů. Jako pracovnice Alysijské Říšské knihovny však naštěstí společně s inteligentní rostlinou jménem Kaz, který jí dělá pomocníka, strávila posledních deset let prakticky jen ve společnosti nejvzácnějších magických knih, jejichž obsah slouží vybrané elitě hlavního města. Když vypukne revoluce a knihovnu zachvátí plameny, Kiela s Kazem sbalí tolik knih, kolik unesou, a uprchnou na její rodný ostrov Kaltrej, který nedoufala, že ještě někdy spatří. Zatímco se tam zabydlují, Kiela napůl s hrůzou zjišťuje, že má poněkud zvědavého – a také velmi pohledného – souseda. Kiela hledá nějaký způsob obživy a přitom zjistí, že na celém ostrově, a dokonce i v místní pekárně něco zoufale schází: marmeláda. Za využití nelegální magie se jí v zahradě brzy objeví spousty zralých malin, které s pomocí staré rodinné knihy receptů úspěšně promění v lahodný džem. Kiela se proto rozhodne riskovat porušování zákona zakazujícího čarování a otevře si na ostrově historicky první a tolik potřebný tajný krámek s kouzly. Laskavý příběh plný magických bytostí a provoněný skořicovými rolkami vás zahřeje na duši a potěší vaše srdce.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Laser-books (Laser)

The Spellshop, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krámek s kouzly. Přihlašte se a napište ho.

Yaney
13.01.2025 4.5 z 5

Tak moc příjemná knížka, která vás naplní pocity pohody a klidu. Doporučuji všema deseti!

GalaxyR
12.01.2025 5 z 5

Jako když spojíte Letopisy Narnie, Na vlásku a Atlantidu...
Pohádkově laděné fantasy pro dospělé, ale klidně i děti či mládež. Trochu si přeji, aby tenhle titul objevilo studio Disney a udělalo z toho animovanou pohádku.
Skutečně jsem se cítila jako zachumlaná do deky, před krbem a s horkou čokoládou v ruce.
Nádherně napsané a přeložené, květnaté, ale ne příliš, jednoduché, ale rozmanité, se spoustou příjemné akce, skvělými postavami a úžasnou magickou přečtenou. Nemělo to chybu a nějaký nebinární kaktusek Ňufíci ničemu přeci nepřekážely.
Dejte tomu šanci, pokud se chcete odreagovat v neobyčejně milém příběhu.

Kenan
10.01.2025 5 z 5

Já mohu tuto milou knihu jen doporučit. Moc jsem si ji užila.

Laskavý příběh plný magických bytostí pro tu nejkrásnější vánoční atmosféru

22.12.2024

Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)

01.12.2024

Kniha Krámek s kouzly v seznamech

v Mé knihovně77x