Krev, pot a pixely - Příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher přehled

Krev, pot a pixely - Příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403587/bmid_krev-pot-a-pixely-pribehy-vitezstvi-dKa-403587.jpg 4 61 61

Dokončit hru je pro hráče výzva. Pro vývojáře peklo.Výroba dnešních herních blockbusterů si v ničem nezadá s jejich filmovými protějšky. Kromě stamilionových rozpočtů si vývoj videoher žádá především obrovské tvůrčí a technické nasazení vývojářů, kteří často pracují na hranici finančního i osobního zhroucení. A je lhostejné, zda jde o geniální jednotlivce někde v garáži, nebo stohlavé týmy.Novinář Jason Schreirer vyzpovídal stovky profesionálů z velkých studií, jako jsou Bioware, Blizzard nebo LucasArts, i malé nezávislé týmy. V Krvi, potu a pixelech bere čtenáře na výpravu do zákulisí videoherního světa. Během ní ukazuje, kolik dřiny stojí za každým napínavým questem, zábavným levelem a přiměřeně neporazitelným bossem. Kolik uměleckých výzev, technických překážek, tržních požadavků a korporátních výmyslů musí vývojáři překonat. A že za dobrou hru se často platí i zdravím a osobním životem.... celý text

Literatura naučná PC literatura
Vydáno: , Host
Originální název:

Blood, Sweat, and Pixels: The Triumphant, Turbulent Stories Behind How Video Games Are Made , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev, pot a pixely - Příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

JordLizzCZ
19.10.2023 4 z 5

Pohled do zákulisí vývoje her se povedl parádně. Nacházejí se zde příběhy nejen velkých studií ale i jednotlivých vývojářů. Pro vášnivé hráče je tato kniha téměř povinností.

Hor89
25.01.2023 3 z 5

Docela dobrá kniha ze zákulisí vývoje her. Nejvíc mě zaujaly kapitoly o Zaklínači 3, Stardew Valley a hlavně Pillars of Eternity - i proto že v Kickstarterové kampani jsem byl jeden z prvních přispěvatelů. Kniha má bohužel pár velkých mínusů, prvním je nepříliš povedený překlad - hlavně mi vadily podivné/zbytečné překlady videoherních termínů. Dalším je stručnost jednotlivých kapitol - některé hry by si zasloužily výrazně více prostoru.


_Tess_
26.05.2022 4 z 5

Dokončit hru je pro hráče výzva. Pro vývojáře peklo.
Videohry miluju. A proto jsem byla ráda, když jsem se o jejich vývoji mohla něco dozvědět. Hlavně o stinných stránkách a o věcech, o kterých se moc nemluví a díky nimž je práce vývojáře her idealizovaná.
Knížka popisuje různorodost her i přístupu vývojářů v různých firmách. Nabízí to tak paletu, ze které si každý vybere něco, co ho zajímá a ukáže odlišnosti přístupu k vývoji her. Díky tomu není zas tak moc pocítit, že jde vlastně o tu samou věc opakovanou pořád dokola (první nápad, cesta k začátku vývoje, problémy, beta testy, dokončování, ohlasy atd.).
Každý příběh má něco do sebe, mě však nejvíc zaujaly příběhy z vývoje Zaklínače 3, Unchartrad a Stardew Valley.
Ať už se o videohry zajímáte jen okrajově, nebo poctivě drtíte každý titul co vyjde, rozhodně doporučuji Krev, pot a pixely přečíst. Zpracování je skvělé, čte se velmi příjemně a nabízí pohled do herního průmyslu, a to i na jeho stinné stránky. Za mě mohu jen doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. týden)

26.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krev, pot a pixely - Příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených6x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Jason Schreier
americká, 1987
2019  76%Krev, pot a pixely - Příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher
2023  85%Press Reset