Křivé ostří (+ 2 novely) přehled
Martin D. Antonín (p)
Rhan zuří. Kovář Hengar ho požádal, aby odešel. A na cestu mu dal zbraň, kterou mladý trpaslík sám vykoval. Zbraň, která brzy získá příhodné jméno. Křivé ostří... Mladičký panoš Jenik z Polomi se stane svědkem únosu princezny Violy. Chce-li se pomstít vrahům a získat zpět ztracenou čest, nezbude mu nic jiného, než požádat o pomoc trpaslíky... A ve světě dvorských spiknutí, zablácených bitevních polí a zaplivaných putyk se odehraje příběh, při jehož zapisování se kronikářům hrůzou třese ruka. Příběh hrdinů, o jakých se dlouho vypráví... Křivé ostří je čistokrevná fantasy z pera šermíře a dobrodruha, který ví, o čem mluví. Při čtení humorem okořeněného a akcí nabitého románu se nudit rozhodně nebudete... Vedle staršího textu románu Křivé ostří kniha obsahuje Zdvořilostní návštěvu, která vyšla ve Třpytu mečů, a novinku Stříbrná díra.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křivé ostří (+ 2 novely). Přihlašte se a napište ho.
"Nechval žílu, dokud nenatěžíš"
Trochu hrdinské, lehce humorné, dost rytířské a hodně klasické. Především neskutečně odpočinkové a větší, než se na první pohled zdá.
Pro mě velké překvapení. Česká autorka a super fantasy! Moc se mi líbilo a je mi líto, že není pokračování.
Knižní novinky (47. týden)
15.11.2020
Kniha Křivé ostří (+ 2 novely) v seznamech
trpaslíci česká fantasy fantasy česká fantastika
2004 | Křivé ostří |
2009 | Město přízraků |
2015 | Pekelná šleha |
2010 | Hovězí v žaludku - Pekelný nářez |
2008 | Zelená |
Nějak jsem zapomněl přidat komentář, když jsem loni četl :). Líbilo se mi to. Svět je promyšlený, zajímavý. Dobře se to četlo a bylo to napínavé. Hlavní hrdina je sympaťák, všichni trpaslíci jsou popsaní velmi podobně tomu, jak tento archetyp vnímám sám. Sedla mi Rhanova motivace (popsaná na začátku knihy). Vyprávění je skvělé, autor má talent. Kdyby nebyl příběh na tak malém území imaginárního světa, překonal by Heitzovy Trpaslíky. Takhle mají obě knihy ode mne stejné hodnocení - 4z5.
Doporučuji, hlavně milovníkům vousatých bojovníků.