Masakr přehled
Bernard Cornwell
Kronika Nathaniela Starbucka série
< 4. díl
Je pozdní léto roku 1862 a Konfederace konečně podnikla vpád do Spojených států amerických. Nathaniel Starbuck, syn seveřanského kazatele, bojující na straně vzbouřeneckého Jihu, je jmenován velitelem trestného pluku, opovrhovaného útvaru ulejváků a zbabělců. Jeho nepřátelé očekávají, že toto jmenování bude znamenat jeho pád. Aby je vyvedl z omylu, musí Starbuck rozklížený útvar vést do boje proti seveřanské posádce v Harpers Ferry a pak přes hranici na břehy říčky Antietam, kde bojuje v bitvě, jež se stane nejkrvavějším střetem občanské války. Strhující román v živých barvách zachycuje hrůzy na bojišti. Masakr je čtvrtým dílem Starbuckovské kroniky. Už přes rok trvá válka Severu proti Jihu. Statečnost Jižanů a důmysl generálů Leea a Jacksona jim dosud pomáhaly vítězit nad Severem, který má ve všem naprostou převahu. Teď se však zdá, že se karta obrací. Na pozadí historických událostí nalézají vyústění i osudy Nathaniela Starbucka, Seveřana bojujícího za Jih, a jeho někdejšího přítele Adama Faulconera, Jižana přeběhnuvšího na Sever.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Bloody Ground, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Masakr. Přihlašte se a napište ho.
Ja nie som veľmi rád, že už to mám za sebou, lebo by som chcel poznať dalšie osudy majora Starbucka. Opis najkrvavejšej bitky americkej občianskej vojny v septembri 1862. Des a hrúza. Nathaniel krásne zatočil so svojimi neprajníkmi. Z konca knihy som mal dojem, že autor sa ešte nechystá skončiť, ale skutočnosť je taká, že asi skončil. Čo už, škoda.
Kniha Masakr v seznamech
19. století občanská válka válka Sever proti Jihu (1861-1865) historické romány
2017 | Poslední království |
2007 | Bledý jezdec |
2004 | Lučištník |
2010 | Hořící země |
2006 | Sharpův tygr |
Tohle byl opravdu masakr. Zase se ukazuje jak umí Cornwell pracovat s hrdiny i antihrdiny. A jedna bitva přes třetinu knihy, to už dá člověku zabrat. Každopádně, atmosféru to má hustou jako med a hrůzy války jsou opravdu dobře zachycené. Škoda, že dalších dílů už se asi nedočkáme