Kruté stroje přehled

Kruté stroje
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156920/bmid_krute-stroje-LN2-156920.jpg 4 233 233

Kladivo na čaroděje série

Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů - a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší… Třetí epizoda nového knižního seriálu, na němž se podílejí špičky české a slovenské fantastiky a který je psán v intencích subžánru městské fantasy. Zdánlivě banální případ vraždy tří lidí, kteří zřejmě věděli příliš mnoho, se povážlivě komplikuje, když na scénu vstupují démoni ovládající stroje a v novinách se objevuje podivný zašifrovaný inzerát skrývající vodítko k mimořádně cennému kouzlu. Felix Jonáš a jeho tým magických úderníků musejí napnout všechny své dedukční schopnosti, šarm a především veškerou hrubou sílu, která jim zbývá, pokud chtějí skrýš odhalit včas. A zatím kdesi v ukryté nádrži se zvolna probouzí obří mořská obluda…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruté stroje. Přihlašte se a napište ho.

Necronomicon
11.02.2025 3.5 z 5

Kruté stroje to vzaly trochu hustější atmosférou, Felix a Klaudie jedou sólo pátrací linku, k tomu má Klaudie vedlejšák, který každopádně nefunguje... :)
Alespoň Walter, který tu chytračí, a Vincenc, který je furt takový jaký je, připomínají původní partu... jinak hlášek ubylo, taktéž akce, za to dostaneme detilnější prostředí, díl je vyloženě kriminální s osobitou zápletkou, která dělá Kladivo na čaroděje tím, co Kladivo na čaroděje je. Změna autora je vidět, to bez debat. Je to nutně špatné? No, je to jiné... Jako když vyměníte volné trencle za slipy.

TerkinKnižnySve
09.02.2025 4 z 5

Určite musím povedať, že mi chýbal ich morbídny humor a vlastne všetky vlastnosti všetkých postav s ktorých ste sa išli pocikať smiechom

Ale zas na druhú stranu ako detektívny celok bola táto kniha skvelá a pekne zaobalena - problem/riešenie/vyriešenie.

Dej bol rýchly a veľmi šikovne vymyslený (opäť kôli kravine "problém jak kráva")

Samozrejme sem tam humor bol (ale nie tak ako sme zvyknuty)

Musime si však zvykať, keďže kladivo píše viacero autorov.

Ruya
06.02.2025 5 z 5

Ááá "svěží vítr" Mr. Nečas to pojal trošku jinak, takže tohle je fajnová detektivka s prvky bubu a žadná morbidní kruťárna.

Kniha Kruté stroje v seznamech

v Mé knihovně172x