Kuchař, chmaták a realitní magnát přehled
Liou Čen-jün
Kuchař se jmenuje Liou Jüe-ťin. Přijde o svou ledvinku. Pustí se do hledání, a jak hledá, najde cizí kabelku. Ta však ukrývá tajemství nebezpečné pro pár vysoce postavených. Začíná hon na kuchaře Liou Jüe-ťina. Tady už jde do tuhého. Když se ovečka nevědomky ocitne uprostřed vlčí smečky, bývá z toho pořádná mela. Román s přitažlivým názvem Kuchař, chmaták a realitní magnát je podobná fraška jako Manžela jsem nezabila, autorova první česky vydaná kniha. Je ale pestřejší, hutnější a možná i humornější.... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 2017 , OdeonOriginální název:
Wo ťiao Liou Jüe-ťin, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchař, chmaták a realitní magnát. Přihlašte se a napište ho.
Prvně mi děj unikal mezi prsty. Chtěla jsem knihu odložit. Směsice postav byla k neučtení.
Když už jsem měla pocit, že zápletka je u konce zase se něco objevilo.
Dočetla jsem, ale znovu určitě číst nebudu.
Moje první setkání s autorem a dobrý :-). Závěr byl trochu slabší, ale chápu, že tolik linek bylo těžký propojit a ukončit. Jinak se to četlo samo, bavilo mě to. Až si zase někdy budu chtít odpočinout a přečíst si něco neobvyklýho, zase po Liou Čen-Jüovi sáhnu.
Kniha Kuchař, chmaták a realitní magnát v seznamech
čínská literaturaAutorovy další knížky
2016 | Manžela jsem nezabila |
2017 | Kuchař, chmaták a realitní magnát |
2019 | Kdopak se baví |
Naše a čínská kultura se hodně přiblížily, ale jak je patrné i z této knihy, pořád jsou zde rozdíly hlavně ve vztazích. Podplácení, vydírání a krádeže zde mají samozřejmě také, ale jak vidno, vyrovnání s tím je jiné. Tato groteska je toho důkazem, občas jsem nevěřil, že je to všechno možné. Hezká exkurze do „komunistické“ ČLR.