Kuchařka naší vesnice přehled
Marie Hrubá , František Raboch
Jde o sedmé vydání, kde jsou jako spoluautoři uvedeni Dr. Marie Hrubá, František Raboch a kolektiv. Vydalo rovněž Státní zemědělské nakladatelsví v Praze. V knize jsou jednoduché, staré české recepty, jsou přidané některé recepty světové kuchyně.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchařka naší vesnice. Přihlašte se a napište ho.
Podobně jako Filomena níže, tak i já mám k této knize osobní vztah přes maminku, která ji v mém dětství měla, používala a místy opoznámkovala. I já jsem si ji již tehdy ráda občas prolistovala. Dnes je to pro mě cenná připomínka blízkého člověka, nechala jsem si ji ze stejných emocionálních důvodů jako vzpomínku.
Skvělá kuchařka, kterou jsem si koupila během studií v Olomouci. Tehdy jsem ji používala společně s maminkou, která mi do ní napsala několik poznámek. Z těchto důvodů má pro mě i emocionální význam. Když podle ní uvařím jídlo všem moc chutná a jako bonus jsem v duchovním spojení s drahým člověkem.
Kniha Kuchařka naší vesnice v seznamech
Kniha, ke které mě váže tak trochu nostalgický vztah, protože když se v hluboké minulosti u nás nevědělo co uvařit, vždy tato kniha byla blízko kuchyňské lince a podle ní se vařilo. I pro začátečníka jasné a srozumitelné recepty, podle kterých uvaří každý. A to si myslím, že je základ dobré kuchařky, kdy tato opravdu dobrá je.