Kynuté přehled
Josef Maršálek
Jediná a úplná cukrářská kniha receptů na kynuté pečivo, kterou doopravdy potřebujete. Na čtyřech stech stranách najdete padesát receptů v pěti kapitolách, které jsou zachyceny na téměř šesti stech strhujících fotografiích Marie Bartošové. Ty vás mimo jiné zasvětí do přípravy moravských koláčů a povidlových buchet, pravé francouzské briošky, čokoládového pain au chocolat nebo croissantů z takového množství másla, až se srdce zastavuje. Naučíte se připravit vesnický pomalu kynutý chléb i chléb bez hnětení, škvarkové placky, osm druhů toustového chleba i rohlíky s oříškovým máslem. Smažených koblih a donutů z celého světa v knize najdete rovnou desítku. Do této knihy jsem dal velký kus svého srdce, třicet let praxe a zkušeností a výsledkem je jedinečná kuchařka, která potěší všechny vaše smysly. S láskou, Josef Maršálek... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kynuté. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (3)
Tahle kniha je naprostá poezie. Je hodně znát, že byla dělaná s láskou. Postupy velmi podrobně vysvětlené vč. fotek. Jak se kniha sama prezentuje, toto je opravdu bible všeho kynutého. Kynuté nebylo nikdy lehčí!
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Kynuté v seznamech
v Přečtených | 15x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Mé knihovně | 17x |
v Chystám se číst | 6x |
v Chci si koupit | 16x |
Autorovy další knížky
2019 | Péct, milovat a žít |
2020 | Moderní česká cukrařina |
2022 | Čas na pečení |
2022 | Kynuté |
2020 | Moje sváteční pečení |
Zítra je Den koláčů, ale já budu péct až v pátek nebo v sobotu.
Tahle kuchařka je perla pro všechny milovníky pečení ( a konzumace ) velikých dobrot.
Vyzkoušela jsem všechny recepty ( jen holt výrobky nevypadají tak úplně úhledně jako na fotografiích), po všem se jen zaprášilo.
Chléb musím zkusit znovu, ale ten mi nikdy moc nešel.
A croissanty také potřebují zlepšit ( to máslo, šmankote, to máslo!!).
A když koláče, tak ty moravské.
Ze všeho nejraději mám heboučké, měkoučké, vykynuté těsto vyklopené na válu a práci s ním. To je radost.
A pak hezky dozlatova upečené koláče plné tvarohu, povidla zasypaná drobenkou.....ta vůně.
Začínající kuchařky se klidně mohou pustit do pečení, pan Maršálek je provede krok za krokem celým postupem.
A už nad fotografiemi se každému musí sbíhat sliny.
Podle mě nejlepší kniha cukrářských receptů ( nechci napsat všech dob, ale dodnes určitě).