Kynuté přehled
Josef Maršálek
Jediná a úplná cukrářská kniha receptů na kynuté pečivo, kterou doopravdy potřebujete. Na čtyřech stech stranách najdete padesát receptů v pěti kapitolách, které jsou zachyceny na téměř šesti stech strhujících fotografiích Marie Bartošové. Ty vás mimo jiné zasvětí do přípravy moravských koláčů a povidlových buchet, pravé francouzské briošky, čokoládového pain au chocolat nebo croissantů z takového množství másla, až se srdce zastavuje. Naučíte se připravit vesnický pomalu kynutý chléb i chléb bez hnětení, škvarkové placky, osm druhů toustového chleba i rohlíky s oříškovým máslem. Smažených koblih a donutů z celého světa v knize najdete rovnou desítku. Do této knihy jsem dal velký kus svého srdce, třicet let praxe a zkušeností a výsledkem je jedinečná kuchařka, která potěší všechny vaše smysly. S láskou, Josef Maršálek... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kynuté. Přihlašte se a napište ho.
Tahle kniha je naprostá poezie. Je hodně znát, že byla dělaná s láskou. Postupy velmi podrobně vysvětlené vč. fotek. Jak se kniha sama prezentuje, toto je opravdu bible všeho kynutého. Kynuté nebylo nikdy lehčí!
Kniha Kynuté v seznamech
v Mé knihovně | 17x |
2019 | Péct, milovat a žít |
2020 | Moderní česká cukrařina |
2022 | Čas na pečení |
2022 | Kynuté |
2020 | Moje sváteční pečení |
Zítra je Den koláčů, ale já budu péct až v pátek nebo v sobotu.
Tahle kuchařka je perla pro všechny milovníky pečení ( a konzumace ) velikých dobrot.
Vyzkoušela jsem všechny recepty ( jen holt výrobky nevypadají tak úplně úhledně jako na fotografiích), po všem se jen zaprášilo.
Chléb musím zkusit znovu, ale ten mi nikdy moc nešel.
A croissanty také potřebují zlepšit ( to máslo, šmankote, to máslo!!).
A když koláče, tak ty moravské.
Ze všeho nejraději mám heboučké, měkoučké, vykynuté těsto vyklopené na válu a práci s ním. To je radost.
A pak hezky dozlatova upečené koláče plné tvarohu, povidla zasypaná drobenkou.....ta vůně.
Začínající kuchařky se klidně mohou pustit do pečení, pan Maršálek je provede krok za krokem celým postupem.
A už nad fotografiemi se každému musí sbíhat sliny.
Podle mě nejlepší kniha cukrářských receptů ( nechci napsat všech dob, ale dodnes určitě).