La Belle Sauvage přehled

La Belle Sauvage
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391592/bmid_kniha-prachu-KR1-391592.jpg 4 100 100

Kniha prachu série

1. díl >

Kniha Prachu, první díl zamýšlené trilogie, nás zavádí do stejného prostředí, v němž se odehrávaly Jeho temné esence, Pullman ale děj posunul do doby o deset let dříve. Hrdinou je jedenáctiletý Malcolm Polstead, bystrý chlapec s výborným postřehem. Svou nenápadností je přímo předurčen stát se špionem. V hostinci jeho otce se schází celý Oxford. Malcolm a jeho daemon zde nepozorovaně vyslechnou spoustu novinek a klevet. Jenže pak se chlapci do rukou dostane tajná zpráva, v níž se mluví o nebezpečné substanci zvané Prach. Adresátka zprávy Malcolma vyhledá a požádá ho o spolupráci ohledně předávání informací. V hostinci Malcolmových rodičů se totiž začínají objevovat nezvyklí hosté, ať už z nejvyšších společenských a politických kruhů, nebo z podsvětí, a všichni jeví zájem o nemluvně jménem Lyra, kterou mají v péči jeptišky v nedalekém převorství. Turbulentní události a ničivá potopa nakonec způsobí, že se hrdina spolu s vesnickou dívkou Alicí ocitnou ve člunu „La Belle Sauvage“. Na palubě s nimi cestuje šestiměsíční Lyra, kterou čtenáři znají jako hlavní postavu Jeho temných esencí, a obě starší děti mají za úkol dostat ji do bezpečí k jejímu otci, lordu Asrielovi. V knize se opět kromě lorda Asriela setkáme i s Lyřinou matkou, paní Coulterovou, a s vůdcem Romunů Farderem Coramem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo

La Belle Sauvage, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize La Belle Sauvage. Přihlašte se a napište ho.

Lestiluc
13.06.2024 3 z 5

Tak nevím, jestli to bylo tím, že jsem knihu četla v Aj, a tím pádem mi něco uniklo, ale na originální trilogii to prostě nemá. Ani pořádně nevím, jaký byl záměr knihy, jestli jsme se dozvěděli něco nového, nebo zda to byl prostě jen Trosečník v britském prostředí. Asi jsem od toho čekala víc.

oleg121
25.02.2024 5 z 5

Veľmi dobrý návrat, ktorý ma možno bavil ešte viac, než hociktorý diel z pôvodnej trilógie. A myslím si, že lepšie hodnotenie prequel ani nemôže dostať. Teším sa na ďalší diel.

Zemlja
28.08.2023 5 z 5

Těšila jsem se na ni. Nezklamala mě. Motivy z Jeho temné esence hezky rozvinuté. Zase se těším, už na 3. díl.

Knižní novinky (11. týden)

10.03.2019

Kniha La Belle Sauvage v seznamech