Smrt na plese přehled

Smrt na plese
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537333/bmid_smrt-na-plese-662eb6a39eaee.jpg 4 17 17

Nesmírně zábavná detektivka plná záhad a intrik pro fanoušky Agathy Christie či Panství Downton! Lady Eleanor Swiftová, pozoruhodná dobrodružka a amatérská vyšetřovatelka, si dává pauzu v pátrání. Má totiž mnohem větší problémy: Není moc zdatná tanečnice, nemá co na sebe a je očekávána na maškarním plese v sídle svého nového nápadníka Lance Langhama. Obklopená hosty v maskách a znepokojující spoustou peří pátrá po nějaké důvěrně známé tváři. Jak stoupá po hlavním schodišti za povědomým párem dlouhých nohou, nepochybuje, že kráčí za mužem svého srdce. Když však otevře dveře, spatří úděsný výjev: Lance stojí nad mrtvým plukovníkem Puddifootem, hrozivě máchá stříbrným svícnem a trezor zeje dokořán. Přesto Eleanor dospěje k přesvědčení, že její milý nic nespáchal, a zatímco je uvězněn, rozhodne se jeho jméno očistit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Death at the Dance


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt na plese. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

VeruHoráková
28.09.2024 3 z 5

Feel good detektivka, krásná obálka, nádherná ořízka a titulek, že kniha je určena pro fanoušky panství Downton a Agathy Christie, to byl důvod, proč jsem si knihu chtěla přečíst. Přiznám se ale, že kniha mě nechytla tak, jak jsem očekávala.

Do knihy se mi poměrně dlouho nedařilo začíst, tempo bylo pomalé a atmosféra staré dobré Anglie byla na můj vkus tlačená trochu na sílu. Co mě ale bavilo, byla souhra mezi Eleanor a komorníkem Cliffordem, za mě to bylo originální a vtipná vyšetřovací dvojka. Bylo i fajn si na začátku tipnout, kdo je onen vrah a pak sledovat, jak se vyvíjí jejich vyšetřování. Celkově jsem z knihy měla pocit, že sleduju nějakou divadelní hru, kdy s hlavní postavou prověřuji podezřelé a hledám stopy k odhalení vraha.

Jak bych to tedy shrnula? Pokud máte chuť na odlehčenou detektivku a nevadí vám pomalejší tempo, pak vám knihu můžu doporučit.

yonda
26.08.2024 3 z 5

Tato série se může pyšnit hlavně nádhernou obálkou a ořízkou. Vždycky na to skočím a pak jsem zklamaná. Abych byla spravedlivá...Popis jídla, šatů a okolí jsou fajn, ale na dobrou detektivku to nestačí.


Sarka25
21.08.2024 5 z 5

Druhý díl byl opet super oddechove čtení. Jedna či dvě vraždy, vyšetřování a dobrý konec. Elleanor a Cliford jsou skvělá dvojce. Těším se na další díl

všechny komentáře

Související novinky (3)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024


Zábavná detektivka plná nostalgie a důmyslných zvratů

12.07.2024


Sluneční král, Ursulina a další knižní novinky (28. týden)

07.07.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt na plese v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech1x