Ledové střepy přehled

Ledové střepy
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267944/bmid_ledove-strepy-267944.jpg 4 214 214

Nevěra je jako ledový střep. Prořízne kůži až do krve. Rána sroste. Zacelí se. Ale jizva zůstane. Na srdci ji nosí Jáchym Wollner – neobyčejně obyčejný chlap z malého moravského města. Právě on vypráví o cestě, která z něj udělala nejen nevěrného manžela, ale také vraha. Jenže ten nejhorší trest na něj teprve čeká. Zdánlivě banální nevěra totiž nezůstala zapomenuta a bez následků, naopak ho zavedla na scestí. Jak to tehdy vlastně bylo? Jeho vzpomínky zachycuje novinářka Kamila Fraisová, která chce napsat knihu o životě „slušného vraha“. Netuší však, že i jí se tenhle příběh bytostně dotýká. Nevěra, ostrá jako ledový střep, řízne do srdce nejen ty, kteří se jí dopustili…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledové střepy. Přihlašte se a napište ho.

Vlcice72
včera 5 z 5

Po delší době kniha, po jejímž dočtení mám potřebu napsat komentář. Příběh přináší téma, které není v literatuře ničím neobvyklým. A přesto se autorce podařilo mě rychle vtáhnout do děje a nutit číst až do konce. Děj nebyl předvídatelný, postavy naopak velice uvěřitelné. Po přečtení trilogie Kyselé třešně jsem věděla, že autorčin styl psaní je dle mého gusta a tímto románem jsem si to jen potvrdila. Lenka Chalupová je pro mne jako autorka objevem tohoto roku a já se těším na její další díla.

Aneleh
21.09.2024 5 z 5

Četla jsem od Lenky Chalupové Ptačí ženu, která se mi moc líbila a nelituji, že jsem sáhla i po její další knize. Potvrdilo se mi, že píše opravdu zajímavě. Nedokázala jsem se odtrhnout od příběhu, který je vyprávěn zcela originálně - ze strany samotného vraha a zároveň ze strany samotné spisovatelky, které se vše osobně dotýká. Setkáváme se s nevšedním psychologickým vhledem do osobností všech postav a jejich činů, zvláště Jáchyma, obyčejného člověka, který se vlivem okolností dopouští toho nejhoršího. Tato kniha rozvíří emoce a dává spoustu podnětů k zamyšlení. Vřele doporučuji.

FoxFox
27.06.2024 4 z 5

Velice čtivě napsaný příběh, který je vyprávěn ze dvou rovin. Novinářka Kamila chce napsat svoji první knihu, pro jejíž námět si vybrala životní příběh hlavního hrdiny Jáchyma. Ten jí různou formou a v různém prostředí vypráví, co ho dostalo do neutěšené situace, ve které se momentálně nachází.
Čtení ve mě vzbuzovalo různé emoce, na ústřední postavy Jáchyma a Emmu jsem byla opravdu naštvaná, novinářka Kamila zase byla dost naivní. Povedený román, jen škoda toho konce, ten mi k příběhu nějak nesednul.

Kniha Ledové střepy v seznamech