Proměny přehled

Proměny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538737/bmid_promeny.jpg 4 7 7

Legenda o Batmanovi série

< 65. díl >

Clayface je zpět a tentokrát si scénář píše sám. Někdejší hvězda béčkových filmů se může stát kýmkoliv, a to pro Temného rytíře představuje veliký problém, protože podezírat je teď třeba i ty nejbližší spojence. Pátrání po původu tvar měnícího padoucha odhalí trýznivou minulost. V ojedinělém příběhu beze slov se poté Temného rytíře dotkne otrocká práce a těžký osud gothamských přistěhovalců. A jako by to nestačilo, nad městem se začal opět vznášet Man-Batův stín.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proměny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

Luigi1
09.08.2024 4 z 5

No docela jsem si spravil chuť

hroubek
15.07.2024 4 z 5

Povedený komiks. Sedl mi styl jakým scénárista Gregg Hurwitz píše sérii The Dark Knight. Hurwitz sází hodně na psychologii a snaží se záporáky nějak polidštit a ukázat, že to taky byli obyčejní lidé. Tenhle přístup vyšel u Scarecrowa, Mad Hattera a vychází i u Clayface. Je to dobré a zábavné čtení a Hurwitz ví, co chce vyprávět. Příběh má spád, dobré tempo a konec funguje. Pak přijdou na řadu dva sešity, ve kterých se nemluví, a ty mi sedli opravdu hodně. Hurwitz si zde scénáristicky hraje a já si tyhle dva sešity moc užil. Závěrečné dva sešity o novém Man-Batovi jsou dobré, a z mého pohledu funguje skvěle konec, který ukazuje, že Batman nezapomíná. Proměny jsou dobrý a povedený komiks, který se čte moc dobře.


trudoš
12.07.2024 4 z 5

Na konci originální série The Dark Knight už Gregg Hurwitz nepředvádí žádné psí kusy, ani se nesnaží o nejlepší výkon kariéry. Je znát, že ubral na dravosti i syrovosti a pouze dohrává svůj tetraptych záporných postav z druhé ligy Batmanových nepřátel. Osvědčené ingredience v podobě komorníka Alfreda a komisaře Gordona pak vynikají o to víc, že se vyprávění obejde bez zásahu netopýří rodinky, která Temného rytíře na můj vkus zbytečně polidšťuje.
Obsahově každopádně žádné překvapení, ale poctivá scenáristika, přičemž čísla 26 a 27 zaujmou pro bezeslovné umění. Samotné představení Clayface je zajímavé jen po ten moment, než se dostaneme do vězení, pak už to nabírá okoukané motivy. Následné využití Langstromova otce jako dalšího Gothamského padoucha už byla na můj vkus zbytečná práce, která měla pouze zaplnit objednané strany alespoň nějakým příběhem. Nicméně řada The Dark Knight udělala svoje a je velká škoda, že končila tak záhy, protože trocha té detektivky Batmanovi vždycky slušela.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Proměny v seznamech

v Přečtených6x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Gregg Hurwitz
americká, 1973
2004  76%Věž
2016  76%Sirotek X
2018  62%Invaze ženců
2014  84%Kruh násilí
2015  85%Šílený
Skrýt reklamy