Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún přehled
J. R. R. Tolkien , Christopher Tolkien
Autor Pána prstenů se vždy zajímal o severskou mytologii. Příběh o Sigurdovi a Gudrún je součástí Ságy o Völsunzích, ale hlavní hrdina se objevuje i v Eddě. Tolkien spojil zlomky příběhu v ucelenou linii a zpracoval ji za využití obtížného eddického verše, při zachování klasického rozměru i typických aliterací. Text vydal z otcovy pozůstalosti jeho syn Christopher a doprovodil ho obšírným komentářem. Bilingvní česko-anglické vydání.... celý text
Fantasy Poezie Mytologie
Vydáno: 2012 , ArgoOriginální název:
The Legend of Sigurd and Gudrun, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún. Přihlašte se a napište ho.
Tolkien ako jazykovedec. Aj napriek tomu, že kniha sa netýka univerza Stredozeme je tu vidieť viacero zdrojov, z ktorých autor pri jeho utváraní čerpal.
Čítal som Eddu, takže tak nejak som pochytil, o čo v Legende šlo. Po prečítaní Legendy mám ale chuť prečítať si Eddu znova a dúfam, že sa na ňu budem pozerať v inom svetle.
Tragický príbeh o hrdinstve, láske a zrade doplnený obrovským množstvom poznámok. Klobúk dolu aj pred prekladateľom, ktorý sa aspoň do určitej miery snažil zachovať rytmus a dynamiku prekladu.
tragický příběh starý jak lidstvo samo... jsem plná vděku za tak skvělou práci úžasného člověka i jeho syna...
Kniha Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún v seznamech
Prolistováno víceméně informativně. Rytmus podmanivý, zde v hlavní roli barvy. Asi časem půjdu ke zdrojům a konečně si přečtu Eddu.