Les oběšených lišek přehled

Les oběšených lišek
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19697/les-obesenych-lisek-19697.jpg 4 389 389

Humorný příběh tří svérázných uprchlíků, kteří se setkají v opuštěné chatě uprostřed laponské tajgy. Ve staré lovecké chatě v laponské pustině se setkají dva muži - vypočítavý lupič, který se snaží ukrýt před kumpány, s nimiž se nechce dělit o kořist, a násilnický důstojník, který roční dovolenou uprostřed přírody řeší své problémy s alkoholem. Oba antihrdinové po počátečních konfliktech nacházejí jakýsi způsob soužití až přátelství a když k nim později přibude třetí utečenec, domorodá stařenka prchající před státním domovem důchodců, stává se z opuštěného srubu div ne idylické hospodářství. To však brzy naruší jednak místní policista, jednak lupičův nebezpečný komplic... Další velmi dobrá autorova variace na téma útěku před civilizací a "terapie přírodou". Nechybí ani ochočené divoké zvíře, tentokrát liška, a humor v mnoha podobách, od situačního přes černý až po absurdní.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Humor
Vydáno: , Hejkal

Hirtettyjen kettujen metsä, 1983

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les oběšených lišek. Přihlašte se a napište ho.

Marika Vanova
05.10.2024 4 z 5

Chvilku jsem si musela zvykat na styl a absurditu příběhu, ale pak už jsem se bavila a nestačila žasnout, co autor dokáže vymyslet a zkombinovat. Dám si přestávku a zase se k Artovi vrátím.

Bakana
18.06.2024 3 z 5

Občas jsem se i zasmála, taková milá blbost. Za přečtení to stojí, ale že bych se ke knížce vracela, nebo mi nedejbože přinesla nějaké ponaučení, tak to ne.

metrolog
07.04.2024 5 z 5

Jako audiokniha prostě excelentní.

Kniha Les oběšených lišek v seznamech