Letní přemítání přehled
Václav Havel
„Tato knížka není žádným souborem esejů, a tím méně politickým dílem. Je to jen série spontánně psaných poznámek o tom, jak vidím tuto zemi a její problémy dnes, jak vidím její budoucnost a za jaké věci se chci zasazovat.“ Václav Havel
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letní přemítání. Přihlašte se a napište ho.
Upřímně nechápu, že tuto knihu může někdo hodnotit jako odpad... Vždyť autor v knize píše pouze své úvahy a postoj k celkové politice a jeho vztah k morálce, bez jakýchkoliv urážek ostatních či napadání jiných názorů... Sám jde příkladem a ukazuje, jak moc je důležitá slušnost nejen v politice, ale i v naší každodenní činnosti... I kdyby kdokoliv nesouhlasil s jeho názory na federaci či stranické uvažování, nejde dle mého nesouhlasit s tím, že naše republika potřebuje mnohem více morálních hodnot...Kniha je stará přes 30 let, ovšem Havlova nadčasovost a jeho vhled do vnitřních záležitostí Evropy je prostě neskutečný a bohužel v některých věcech stále aktuální. Toto je má první kniha od Havla a jsem si naprosto jistá, že ne poslední. Myslím, že spousta z nás si ještě neuvědomuje dosah jeho myšlenek a jeho práce.
Po přečtení téhle knihy člověk plně docení osobnost Václava Havla. Mrazí mě když si uvědomím jak je dnes určitými lidmi a vysokými politiky pošlapáván jeho morální odkaz.
Ocenění knihy (1)
2010 | Zahradní slavnost |
1989 | Moc bezmocných |
1990 | Dálkový výslech |
2003 | Pižďuchové |
Jde o určitý soubor volně uspořádaných poznámek, úvah, názorů a myšlenek týkajících se Havlova dobového pohledu na celkovou situaci v naší zemi, na politiku, jeji problémy a také jeho představ o dalším směřování v budoucnosti.