50 let videoher přehled

50 let videoher https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524901/bmid_50-let-videoher-65799acb43746.png 4 17 17

Jak vznikly legendy jako Dungeon Master, Lemmings, Ishar, Doom nebo Grand Theft Auto? Na jakých počítačích běžely? Kdo je udělal? A čím vynikaly? V knize 50 let videoher, která navazuje na loňskou publikaci O hrách a lidech z dílny časopisu LEVEL, se vracíme do doby, kdy si herní vývojáři museli přijít na všechno sami – od napsání programu až po vydání. Společně se tak můžeme pustit po stopách odvážných pionýrských výprav autorů těchto kultovních titulů. Kniha mapuje příběhy více než stovky herních legend, na nichž vyrůstaly takřka dvě generace mladých lidí, pro které se hry staly stejně důležitou součástí kulturního rozhledu jako filmy, knihy nebo komiksy. Každé hře je věnován prostor 4–10 stran zahrnujících zajímavé příběhy z vývoje hry, původní rozhovory s jejich tvůrci a zhodnocení dopadu a vlivu dané hry na celou branži. To vše v unikátním grafickém zpracování s velkými screenshoty a obrazovými průvodci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 50 let videoher. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Vituss
12.05.2024 3 z 5

Graficky je kniha úžasná, popisy jednotlivých her jsou podrobné a plné zajímavostí. Otázkou je ale, jak byly hry vybírány. Z mého pohledu chybí některé zásadní tituly (série Heroes of Might and Magic, Little big adventure, Starcraft, který je jen okrajově zmíněn).

Berg1
01.03.2024 3 z 5

Těšil jsem se na to, ale jsem spíš zklamaný. Plno zásadních her chybí (Deus Ex?) a taky netuším proč výčet her končí někdy před patnácti lety (co tedy znamená těch 50 let, když rozsah pokrytí v knížce je jen nějakých 35 let?). Také se mi moc nelíbilo, že články se spíše jen okrajově věnovaly samotným hrám, jejím postavám a případně tomu co přinesly nového - je to spíš příběh jejich vývoje, který při takovém počtu her dost splývá a je často podobný..Celkově to na mě působí jako hodně šité horkou jehlou, což je u takhle ambicíozní publikace škoda. I tak jsem ale rád, že jsem to pořídil, protože nic podobného na trhu podle mě není.


Zoltan
28.01.2024 4 z 5

Krásně zpracovaná a povedená kniha, která je spíše nostalgickým ohlédnutím za posledními padesáti lety, než souborem všech důležitých titulů. Samozřejmě mi tam také pár her chybí, například alespoň jeden díl ze série Heroes of Might and Magic, Deus Ex nebo třeba Zaklínač. Ale přelomových, legendárních či jinak zajímavých her je tolik, že by to klidně vydalo na další takovou bichli. Přesto, že jsem s knihou velmi spokojený, musím jednu hvězdičku strhnout za nezanedbatelné množství překlepů a jiných chybek. Což je u takového titulu velká škoda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 50 let videoher v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit38x