Lionet & jiné podivné případy přehled

Lionet & jiné podivné případy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541128/bmid_lionet-a-jine-podivne-pripady.jpg 4 33 33

Kdo je Lionet? Rodinný lékař sira Davida Lindsaye a zároveň slavný koroner s četnými známostmi ve vyšších kruzích, zábavný a užvaněný společník s věčně rozcuchanou hřívou šedivých vlasů, nezvladatelným apetitem a cynickým pohledem na svět, jehož modré oči skrývají mnohá tajemství, a nejen ta dobrá. Je ústřední postavou zábavných historických detektivních povídek s prvky absurdity. Lionet líčí bizarní historky, jež se udály v osmi středověkých městech. Hned první případ se stal v Oxfordu, kde se místní učitelský sbor pustil do tak vášnivého akademického sporu, že po sobě začal házet kostmi. Což o to, na lékařské fakultě bývá kostí nadbytek. Nicméně tito pánové používali k házení své vlastní ostatky, čímž značně narušovali klidnou výuku. Lionetovy případy plné magie nás zavedou nejen do Oxfordu, ale i do Londýna, Canterbury, Glastonbury, lázeňského města Bath, irského Kilkenny a také do Prahy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lionet & jiné podivné případy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

zazvorka
10.09.2024 5 z 5

Jsem velmi spokojená! Autorka namíchala skvělý drink. Jako základ vzala středověkou Anglii (a kousek Prahy k tomu), přidala trochu fantasy, okořenila krimi zápletkami a humorem, okrášlila vlastními ilustracemi - a vznikl skvost pro milovníky zmíněných ingrediencí. Poklidné čtení pro ty, kteří chtějí knihu vychutnat. Dokonce mi nevadilo, že jsou to povídky, přestože je nevyhledávám. Obvykle se na konci sebelepší povídky cítím ošizeně, příběhu chybí délka. Zde je vše propojeno osobou Lioneta, takže abstinenční příznaky nenastávaly.
Mou srdeční záležitostí je bratr Cadfael od Ellis Petersové. Máte-li ho také v oblibě, Lionet vás nezklame.
A já už se těším na Svitky!

Ailee
15.08.2024 audiokniha 4 z 5

Nebylo to špatné a dokonce jsem se nasmála, ale Svitky jsou svitky. Njevíce mě bavily povídky s Lionetem a Thomasem, nebo alespoň s Lionetem. K ostatním postavám jsem si nestihla za povídku udělat vztah.


cori
09.08.2024 4 z 5

Kniha přináší osm povídek, v nichž se řeší detektivní případy spojené s nadpřirozenými úkazy v historických kulisách středověké a raně novověké Anglie a renesanční Prahy. Skvělá historická fantasy se sympatickými hrdiny a humorem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lionet & jiné podivné případy v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech1x