Liščí tanec přehled
Lenka Chalupová
Byla přesvědčená, že její dospělé děti mají mezi sebou pěkné vztahy. Ale mýlila se. Nebo si to namlouvala, Dost možná si své děti jen slepě idealizovala… K 80. narozeninám si bývalá učitelka Hermína Foretová přála jediné: strávit se syny a dcerou týden v hájence pod svatým Hostýnem, kam s nimi jezdila v čase jejich dětství. Jenže právě tam se všem oživí vzpomínky na tragédii, při níž rodina přišla o svého nejmladšího člena – pětiletého Prokopa. Jeho červená plyšová liška, kterou dostal v roce 1975 od rodičů k 5. narozeninám, začíná po letech rodinu děsit. Čeká na ně v hájence, aby sourozencům i jejich matce připomněla hrůznou minulost. Stará, vypelichaná hračka – která před 24 lety nedobrovolně tancovala liščí tanec – je provokuje, dráždí a rozděluje. Se svou minulostí se pak musí všichni naučit žít, i když se rozjedou zpět do svých domovů. A stejně jako v dávných 70. letech, i teď platí, že někdo z nich za to zaplatí životem…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Liščí tanec. Přihlašte se a napište ho.
Rodinné drama, které se otevře po dlouhé době, když se celá rodina sejde na místě tragédie, která se stala nejmladšímu synovi. Každá postava tu má své místo a svůj charakter a autorka je zajímavě proplete.
Zajímavá, tajemná detektivka, která zpočátku vypadá jako obyčejný příběh jedné rodiny.
Závěr mě hodně překvapil, i když se to asi celou dobu nabízelo.
Kniha Liščí tanec v seznamech
sourozenci rodinné vztahy krimi české detektivky a krimi rodinná tajemství
2020 | Kyselé třešně |
2022 | Páté jablko |
2014 | Pomněnkové matky |
2023 | Svatojánské ořechy |
2016 | Tyrkysové oko |
Moje druhá kniha od autorky a bavila mě ještě více, než ta předchozí (Tyrkysové oko). Bylo tady zase hodně postav a děj byl hodně zamotaný, ale přišlo mi to v dnešní době reálné. Četlo se to dobře, děj odsýpal. Za sebe můžu doporučit.