Malovaný dům přehled

Malovaný dům
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/1903/malovany-dum-1903.jpg 4 126 126

Román slavného amerického spisovatele vychází z jeho vzpomínek na dětská léta prožitá na arkansaském venkově. Vypravěč, sedmiletý Luke Chandler, žije s rodiči a prarodiči v malém domě uprostřed bavlníkových polí. Po šest týdnů, během nichž probíhá sklizeň bavlny, žije rodina pohromadě s mexickými brigádníky a všichni společně bojují s vedrem, deštěm, únavou, občas i jeden s druhým. Za tuto dobu malý Luke vyslechne věci, které nejsou určeny dětským uším, a je nucen nechat si pro sebe tajemství, která ohrožují úrodu i životní styl Chandlerových.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Knižní klub , Knižní klub

A Painted House, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malovaný dům. Přihlašte se a napište ho.

Jirinamac
24.08.2024 3 z 5

Knížku jsem našla v knihobudce a protože mám ráda příběhy, kde se vzpomíná na dětství, tak jsem se na čtení těšila. Příběh sedmiletého chlapce na bavlníkový farmě, je vyprávění o těžké době 50. let v Arkansasu, kdy je to dřina s nejistým výdělkem. Celkem se mi to líbilo, ale místy už to bylo zdlouhavé, docela by mě zajímalo, jak jejich život pokračoval dál, když opustili venkov.

SumýšIrena
15.07.2024 3 z 5

Takový průměr, neurazí ani nenadchne. Jednotlivé střípky ze života malého chlapce z bavlníkové farmy, které se nakonec jakoby omylem propojí do utrápeného příběhu.

Luigi1
16.10.2023 4 z 5

Tento příběh venkovského chlapce se povedl a byl čtivý

Kniha Malovaný dům v seznamech