Malvína z Bretónska přehled

Malvína z Bretónska
https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93381/bmid_malvina-z-bretonska-42v-93381.jpg 4 101 101

Kniha obsahuje tri krátke prózy: Malvína z Bretónska, Dom na konci, Sivé rukavičky. Prvé vydanie. Nepredajná prémia edície Máj.

Literatura světová Novely
Vydáno: , Smena
Originální název:

Malvina of Brittany, 1916


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malvína z Bretónska. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

666Jitka
15.08.2024 3 z 5

Romantická novela s pohádkovým nádechem jako zpříjemnění všedního letního odpoledne byla fajn. Milý příběh o setkání víly a válečného pilota, kteří k sobě vzájemně vzplanou láskou. Odpočinková četba, která neurazí, člověk se i pousměje, ale nic převratného nečekejte.

alekis
21.12.2023 5 z 5

Občas by čtenářka měla sáhnout po díle klasika.
Netuše, do čeho jdu... Vlastně, tuše! Malvínu znám z TV filmu (2003). Je to, aspoň pro mě, roztomilý - fakt, roztomilý - a humorný filmeček a nevadí, že je poněkud jiný oproti předloze, jak jsem čtením zjistila.
Oboje podle mě stojí za to, jak přečíst, tak vidět, a pokud má někdo zvláštní přání, existuje ještě film ze slovenské TV Malvína z Bretónska.
Malvína je potěšný příběh, v němž se z víly stane lidská dívka - takovou moc má polibek z lásky :-). Víc mě ale zaujaly Jelenicové rukavičky, to je skvělá sonda do myšlení mladého muže - viz komentář od Legens. Poslední povídka je krimi a také mě měla co do sebe.
Není to žádná velká pecka, při čtení se u mě nekonal žádný šok a rozrušení. Ale ... má to grády. Mám ráda takové malé perly, nenápadné, ale zářivé.

Je to tak, že nejdříve byli klasikové, i když tehdy se tak asi necítili, a po nich nastoupili dnešní autoři... Je otázkou, kolik z nich se v budoucnu stane klasiky :-).


špulo
12.11.2023 5 z 5

Tri poviedky, každá o niečom inom...
A možno ani nie. Závisí od toho, na koľko necháte do seba túto knižku preniknúť a na koľko ona dokáže do vás vsiaknuť. Pre niekoho mačkopes, pre iného geniálne dielo, ďalší len mykne brvami...
Ja som Malvínou nasiakol už pekne dávno a doteraz tam niekde vo mne je. Melancholická, nostalgická, s malým žmurknutím...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Anděl, Zvěsti a dalších 30 eknih zdarma ke stažení

14.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malvína z Bretónska v seznamech

v Přečtených158x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených3x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit5x